Parama dėkojame




Sprogimas

Kokybiški dažai Mažeikiuose vidaus darbams: profesionalų patarimai nepriekaištingam rezultatui

Siekiate savo būstui ar kambariui įkvėpti naujos gyvybės ir planuojate nedidelį remontą? Tokiu atveju kokybiškas sienų perdažymas yra viena svarbiausių Jūsų užduočių. Mažeikiuose įsikūrusios dažais ir medžio apsaugos priemonėmis prekiaujančios įmonės UAB „Dažoma“ specialistai atsako – kaip, neturint didelės patirties, šį darbą atlikti greitai ir sėkmingai iš pirmo karto?

  1. Dėmesingai pasirinkite dažų spalvą.

Dažų spalvos pasirinkimas nėra tokia paprasta užduotis, kaip gali pasirodyti! UAB „Dažoma“ specialistai rekomenduoja atsižvelgti ne tik į tai, kas gražu, bet ir į tai, kas iš tiesų tinka. Sienų spalvą patariama derinti prie kambario dekoro: baldų, paveikslų, kilimo. Taip pat būtina atsižvelgti į kambario dydį: ne paslaptis, kad tamsūs tonai vizualiai mažina erdvę, tad nedideliam kambariui labiau tiks švelnesnės, pastelinės spalvos. Tiesa, jeigu viena kambario siena bus akcentinė, kontrastuojanti, jai drąsiai galite naudoti ryškis, intensyvias spalvas.

Beje, dažų spalvas iš katalogo patariama rinktis gyvai: vaizdas kompiuterio ar išmaniojo telefono ekrane gali neatitikti realybės ir Jūsų lūkesčių. Radus labiausiai tinkantį variantą, patariama užsisakyti kelis panašių spalvų pavyzdžius, kad galėtumėte išmėginti juos savo namuose: įvertinti, kaip jos dera Jūsų būste ir kaip atrodo skirtingu paros metu, prie kintančio apšvietimo.

  1. Darbus planuokite iš anksto.

Ruošiantis darbams patariama tiksliai numatyti, kiek ir ko prireiks remontui. Pirmiausia apskaičiuokite dažų kiekį. Tikslus kiekis priklauso nuo dažų tipo, gamintojo, spalvos ir net paviršiaus, ant kurio tepsite dažus, todėl šiuo klausimu verčiau pasikonsultuokite su specialistais.

Taip pat iš anksto pasirūpinkite įrankiais. Suprantama, tam tikri specifiniai projektai gali pareikalauti nestandartinių darbo įrankių, tačiau atliekant sienų dažymą namuose, paprastai naudojamos šios priemonės: dažymo volelis, šluostės, teptukai, vonelė dažams, švitrinis popierius, apsauginė dažymo juosta ir glaistytuvas.

  1. Apsaugokite kitus paviršius bei daiktus.

Ruošiantis kambario dažymui, svarbu pasirūpinti apsauga. Specialistų teigimu, iš patalpos geriausia pašalinti visus baldus: net kruopščiai juos uždengus izoliuojančia medžiaga, išlieka rizika, kad dažai prasiskverbs ir sugadins Jūsų turtą. Jeigu būste stokojate laisvos vietos, baldus reikėtų bent jau sustumti į kambario centrą ir uždengti keliais plėvelės ar kitos medžiagos sluoksniais.

Nepamirškite apsaugoti kambario kampus, atbrailas, palanges, durų ir langų rėmus. Jums pravers speciali klijuojama apsauginė juosta, po kuria dažai neprasiskverbs.

  1. Dažymui naudokite tinkamą techniką.

Dažymo procesas nėra sudėtingas, tačiau reikalauja gana griežtos tvarkos: dažyti sienas visada pradėkite nuo susijungimo su lubomis ir neskubėdami su teptuku ar voleliu keliaukite žemyn.

Jeigu kambarį planuojate dažyti skirtingomis spalvomis, pradėkite nuo šviesesnių sienų dažymo: tokiu atveju sienas teks izoliuoti tik vieną kartą. Jeigu ant gretimų sienų pateks šviesių dažų, jie lengvai „pasislėps“ po tamsesnių dažų sluoksniu. Užbaigus šviesių sienų dažymą, jas uždenkite, kad ant paviršiaus nepatektų tamsesnių dažų.

UAB „Dažoma“ specialistai atkreipia dėmesį į dar vieną svarbų niuansą. Jeigu sienos, kurias planuojate perdažyti šviesiai, yra tamsios spalvos, nusiteikite, kad kokybiškam rezultatui prireiks keik daugiau pastangų. Pirmiausia ant sienos tepkite gruntinius dažus, o paskui ją padenkite dviem šviesių dažų sluoksniais.

UAB „Dažoma“ siūlomi aukštos kokybės dažai Mažeikiuose – sprendimas ir mėgėjui, ir profesionalui. Prekiaujame tik patikrinta, aukšto lygio produkcija. Išklausome Jūsų lūkesčių, pakonsultuojame ir padedame pasirinkti labiausiai Jūsų poreikius atitinkantį variantą!

22-30

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode