Parama dėkojame




Sprogimas

Vasario 16-oji Mažeikių rajone paminėta įvairiai

Mažeikių mieste ir rajone vasario 16-ąją nuvilnijo renginiai Lietuvos valstybės atkūrimo dienai paminėti: vidudienį Mažeikių Švč. Jėzaus Širdies bažnyčioje aukotos šv. Mišios, Nepriklausomybės aikštėje salvėmis pagerbti kovojusieji už šalies laisvę, nuskambėjo himnas, padėtos gėlės, uždegtos atminimo žvakės.

Vidudienį taip pat startavo ir šeštasis bėgimas „Bėgame už laisvę!“ Švęsti kartu kvietė rajono meno kolektyvai. Nors paminėjimo formos skirtingos, bet beveik kiekvieną renginį jungė sportas ir sveikata.

 

„Bėgame už laisvę!“ – šeštasis

Iškilmingas ir sportiškumu alsuojantis renginys vyko Mažeikiuose. Šventė, prasidėjusi Nepriklausomybės aikštėje iškilmingu vėliavos pakėlimu ir šventinėmis salvėmis, vėliau pakvietė tradiciniam, 6-ajam, bėgimui „Bėgame už laisvę!“.

Iš anksto buvo užsiregistravę 1 468 dalyviai, iš jų – 876 vaikai. 3,3 km trasą pasiryžo įveikti 294 dalyviai, 10 km – 306. Į šventinį renginį atvyko gausus būrys neįgaliųjų bei senjorų, kiekvienas rinkosi trasos ilgį pagal savo galimybes. Kiekvieno laukė įvertinimas, nugalėtojai apdovanoti medaliais, pagerbti geriausieji rajono sportininkai bei jų treneriai.

Lietaus debesis sklaidė ir nuotaiką kėlė gausus būrys rajono meno kolektyvų.

Tulnikuose – išbandymas ir lediniu vandeniu

Švęsti Lietuvos gimtadienį Tulnikiuose pradėta anksti – ant Tulnikių tvenkinio ledo varžėsi žvejai, kurių šiemet susirinko net 45. Entuziastų sulaukta ir iš tokių nutolusių miestų kaip Marijampolė, Anykščiai, Kaunas ir kt. Tarp žvejų savo laimikiais puikavosi moterys, senjorai, kurių vyriausias 70 m.

Nemažai dėmesio sulaukė sportinės rungtys, kurias organizavo sporto klubas „Mažeikių švyturys“, dviem rungtims teisėjavo Lietuvos sportininkas galiūnas, jėgos trikovininkas, tarptautinės klasės sporto meistras Antanas Abrutis.

Bendruomenių kiemeliai kvietė karštos žuvienės, charčio sriubos, pyragėlių su arbata. Mažieji tapė, juos į veiklą įtraukė linksmi personažai.

Nors oras nelepino, bet gerą nuotaiką kurti padėjo būrys atlikėjų – Lietuvos balsas. Senjorai dalyvis Antanas Gaudiešius, Aurimo ir Jūratės duetas, kapela „Spelmani“ iš Latvijos, Urvikių kultūros centro kolektyvai.

Drąsiausieji, išsikaitinę pirtelėje, priėmę iššūkį „Šok į eketę už Lietuvą“ niurktelėjo į ledinį vandenį. Gi, sveikame kūne, sveika ir siela – o tada ir energija liejasi per kraštus.

 

Autorės nuotr.

Daugiau nuotraukų: (3) Facebook

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode