Sprogimas

Kovo 11-oji Mažeikiuose: vienytasi su ukrainiečiais, aukotos šv. Mišios, įteikti apdovanojimai ir tradicinis „Kauškučio“ koncertas

Kovo 11 d. po pietų Mažeikiuose, prie Kultūros centro vyko vienybės su ukrainiečias akcija, kurioje dalyvavo Mažeikiuose gyvenantys Ukrainos atstovai.

Mažeikių Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje, švenčiant Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną, kun. Gintaras Lengvinas, kun. Antanas Mačius bei kun. Darius Vazinskas aukojo šv. Mišias.

Mažeikių kultūros centre iškilmingai įteikti garbingi apdovanojimai – Mažeikių rajono savivaldybės  garbės piliečio regalijos ir  garbės ženklai „Už nuopelnus Mažeikių kraštui“. Jais apdovanoti nusipelnę mažeikiškiai, savo darbais garsinantys Mažeikių kraštą.

 

Mažeikių rajono savivaldybės garbės piliečio vardas suteiktas Michal Rudnicki, AB „ORLEN Lietuva“ generaliniam direktoriui, už pagarbą lietuvių ir žemaičių kalboms, šalies istorijai, dėmesį Mažeikių kraštui, jo paveldui, paramą kultūrai, švietimui ir sportui, socialiniams projektams.

M. Rudnicki gimė 1978 m. rugpjūčio 10 d. Varšuvoje, studijavo Varšuvos ir Vilniaus universitetuose. Kilęs iš šeimos, kurios šaknys siekia Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės laikus, laiko save Abiejų Tautų Respublikos piliečiu. Atvykimas dirbti į Žemaitiją, į Mažeikius M. Rudnicki yra tarsi grįžimas prie savo šaknų. Domisi Lietuvos istorija, mūsų krašto praeitimi, kalba lietuviškai, jam įteiktas Žemaičio pasas. Jo vadovaujama įmonė remia daugelį visuomeninių sporto, kultūros, švietimo, sveikatos apsaugos iniciatyvų tiek valstybiniu, tiek savivaldybės lygmeniu. Drauge su kolegomis domisi ir palaiko įvairias mažeikiškių iniciatyvas. Skiriama parama originalioms idėjoms įgyvendinti: Tarptautiniam Mažeikių  meno festivaliui, miesto šventėms, sakralinio meno ir paveldo simpoziumui „Versmės“, lauko muzikos instrumentų aikštelei, 3D klasės įrengimui Židikų Marijos Pečkauskaitės gimnazijoje ir pan. Reikšminga parama krašto kultūros paveldo objektams. Remiamos visuomeninės organizacijos, kultūros, švietimo ir gydymo įstaigos. 

Garbės ženklu „Už nuopelnus Mažeikių kraštui“ šiemet apdovanoti du nusipelnę mažeikiškiai: Jovita Kačerauskienė, AB „ORLEN Lietuva“ generalinio direktoriaus patarėja – už nuoširdų dėmesį ir pagalbą įgyvendinant Mažeikių krašto kultūros, švietimo, sporto ir socialinius projektus, ir Vitalijus Plastininas, UAB „Uno Transport“ direktorius, Mažeikių auto sporto klubo vadovas – už Mažeikių rajono vardo garsinimą, aktyvią sportinę veiklą, iniciatyvas ir skiriamą paramą puoselėjant gimtojo krašto aplinką.

J. Kačerauskienė gimė 1957 m. rugsėjo 19 d. Renavo k. Mažeikių r. Daugelį metų domisi ir seka rajono kultūrinį gyvenimą, švietimo ir socialinių įstaigų veiklą, bendrauja su įvairių įmonių, įstaigų, organizacijų vadovais ir nariais, gilinasi į rajono gyventojams svarbias veiklas. Bendrovės valdybai pristato socialinės atsakomybės ir paramos projektus, kuriuos ypač atsakingai išnagrinėja, diskutuoja su projektų vadovais, palaiko ir padeda vykdyti veiklas. Didelę ir vertingą patirtį sukaupusi, atsakingas pareigas einanti J. Kačerauskienė pasižymi paprastumu, nuoširdumu, pagarbiu ir lengvu bendravimu, apibūdinama kaip rūpestingas ir savo asmeninio laiko negailintis žmogus, kuriam svarbu ne tik atstovaujamos įmonės įvaizdis, bet ir nuoširdi pagalba savo gimtojo krašto žmonėms. 

V. Plastininas gimė 1973 m. birželio 4 d. Viekšniuose. Garsina Mažeikių kraštą ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje – jo iniciatyva Mažeikių rajone ir apylinkėse rengiami Lietuvos ralio sprinto ir ralio čempionatų etapai, kuriuose dalyvauja ir užsienio šalių komandos. Jo ekipažas daugelį metų užima prizines vietas (savo klasėje) Lietuvos čempionatuose. Klubas taip pat yra prizininkų gretose – 2021 m. Lietuvos ralio čempionate užėmė 1-ąją vietą. V. Plastininas savo lėšomis prisideda prie Viekšnių miesto tvarkymo, nupirko ir Mažeikių rajono savivaldybės ugniagesių komandai padovanojo gaisrų gesinimo automobilį, kuris yra vienas iš geriausia ir gausia gesinimo įranga aprūpintų automobilių. Jis perduotas Viekšnių komandai.  

Apdovanojimus įteikė ir Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos proga visus sveikino Savivaldybės mero pavaduotojos Sigutė Bernotienė ir Rūta Matulaitienė. 

Šventinį koncertą – teatralizuotą programą „Saulei nusilenkt...“ dovanojo Choreografijos mokyklos vaikų ir jaunimo liaudiškų šokių studijos „Kauškutis“ šokėjai.

Birutės Šneideraitienės ir Mazeikiai.lt nuotr. Daugiau nuotraukų: Facebook

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode