Sprogimas

„Obuolių šventė 2022“ Bugeniuose

Rugsėjo 3-ąją Bugenių kaimo bendruomenės kiemelyje vyko tradicinė „Obuolių šventė 2022“. Šiemet ji sulaukė dar nematytos gausos svečių. Jau įprasta, kad prie gausaus rėmėjų būrio prisidėjo ir patys bugeniškiai.

Bendruomenės kiemelis vos talpino atvykusius svečius ir vietinius. Organizatoriai šiltų padėkos žodžių negailėjo visiems, prisidėjusiems prie šventės, visiems, pasipuošusiems savo sodybas. Susirinkusiųjų pasveikinti Europos parlamento nario Bronio Ropės vardu atvyko jo padėjėja Daiva Puplauskienė.

 

Kiekvienoje šventės erdvėje karaliavo bendruomeniškumo, bičiulystės dvasia. Vieni negalėjo atsispirti baikerių „Juodvarniai MCC“ pagundai pralėkti jų žirgais, kiti rinkosi ramesnį pasivažinėjimą karieta. Treti kartu su vaikais būriavosi prie pramogų zonos patiems mažiesiems. Šiemet ypatingas dėmesys buvo skirtas jų užimtumui – estafetės, žaidimai, maži batutai ir kitos pramogos. Linksmino baltosios meškutės, didžiulis meškinas.

Ypatingą dovaną šventės dalyviams atvežė Mažeikių rajono medžiotojų klubas „Bugeniai“ – žvėrienos plovą, o UAB „Unilever Lietuva ledų gamyba“ vaišino ledais.

Scena dalijosi ir jaunieji talentai, ir iškilios žvaigždės. Eiles skaitė jaunoji skaitovė Neila, dainomis linksmino Mažeikių kultūros centro vaikų POP grupės atlikėja Austėja. Savo muziką ir dainas skyrė kaimynai – Židikų kultūros centro Ukrinų kultūros namų instrumentinis vokalinis ansamblis „Kvėstė“, židikiškių Linos ir Ievos duetas. Spalvingais šokiais užbūrė kaimyninio rajono Nevarėnų kultūros centro moterų šokių grupių „Budingos“ ir „MM‘KO“ šokėjos. Autorinių dainų atlikėjos Jolantos Kriaučiūnienės atliekamos dainos ir svaigino, ir ne vienam priminė pamirštus jausmus. Kartu su vakaro žvaigžde – Andriumi Rimiškiu – visi traukė gerai žinomas ir naujas atlikėjo dainas.

Rudeniškai vėsai palietus, sušalti neleido gegužinė su Remigijumi bei diskoteka su DJ Tautvydu. Šventės akcentu tapo fejerverkai, nušvietę ne tik Bugenių kaimo padangę.

Autorės nuotr.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode