Sprogimas

Gailestingojo Jėzaus Seserų Kongregacija

 Tai katalikiška moterų vienuoliją įkurta pal. kun. Mykolo Sopočkos. Įkvėpimo įkurti kongregaciją suteikė ses. Faustinos Kovalskos patirti apsireiškimai. 1935m.Jėzus apreiškė šv. S. Faustinai, kad Dievas trokšta, jog būtų tokia vienuolija, kuri skelbtų Dievo gailestingumą pasauliui ir išprašytų jo pasauliui. Jėzus pasakė šv.S. Faustinai: ,,Trokštu, kad tokia vienuolija būtų“.

1942 m. Balandžio 11 diena Dievo Gailestingumo šventės išvakarėse vyko pirmųjų seserų įžadai. 1944 m. Lapkričio 16 diena seserys atnaujino įžadus, iškilmėms vadovavo ir juos priėmė pats pal. kun. Mykolas Sopočka.1947 m. rugpjūčio 25 d. Myslibože (Lenkija) pirmosios seserys pradėjo bendrijos gyvenimą. 1955 m. rugpjūčio 2 d. buvoišleistas dekretas, kuriuo kongregacija buvo patvirtinta pagal vyskupijos teisę ir buvo leista vilkėti abitus.Dabar kongregacijai suteiktos popiežiaus teisės. Gailestingojo Jėzaus Seserų Kongregacijai priklauso bemaž penkiasdešimt vienuolių namų, įsikūrusių visame pasaulyje.Lietuvoje Gailestingojo Jėzaus seserys yra nuo 2001metų.Nuo 2004 metųseserys įsikūrė Rasų gatvėje.Čiagyveno pal. kun. Mykolas Sopočka (1932 – 1934) ir dailinikas Eugenijus Kazimirovskis. Čia ateidavo 1934 m. šv. S. Faustina duoti nurodymų kaip turėtų atrodyti Jėzus šiame paveiksle. Šiuose namuose buvo nutapytas originalus Gailestingojo Jėzaus paveikslas dabar esantis Dievo Gailestingumo šventovėje. Vilniaus namuose gyvena ir dirba 7 seserys. 3 seserys dirba Dievo Gailestingumo šventovės zakristijoje, 3 seserys dirba Pal. kun. Mykolo Sopočkos hospise, 2 seserys dirba lopšelyje – darželyje ,,Šypsena“, taip pat seserys dirba su vaikais iš Vaikų namų. Seserys malda ir darbu skelbia, šlovina bei meldžia Dievo gailestingumo.

El.paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.">Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode