Sprogimas

Popiežius meldžiasi už žemės drebėjimo aukas

Tragiškos netektys Afganistane ir Pakistane dėl žemės drebėjimo regione giliai nuliūdino popiežių. Kardinolas Parolin, Popiežiaus Valstybės sekretorius, pranešdamas nuncijui Pakistane apie Šventojo Tėvo užuojautą, artumą ir maldas patikino, jog popiežius Pranciškus meldžia guodžiančios ir stiprinančios dangaus palaimos visiems, kurie liūdi netekę artimųjų, kaip ir gelbėjimo operacijų darbuotojams. Popiežius meldžiasi už visus, kurie žuvo, buvo sužeisti ir dingo per žemės drebėjimą.

7,5 balų žemės drebėjimas įvyko pirmadienį Hindukušo kalnuose, šiaurės rytų Afganistane, prie kaimyninio Tadžikistano ir Pakistano. Smūgiai buvo juntami Afganistano sostinėje Kabule ir daug toliau pietvakarių kryptimi iki Karačio, pietiniame Pakistane. Žuvusieji Pešavare, Pakistano pasienio mieste, skaičiuojami šimtais. Sužeistųjų – per du tūkstančius. Pakistane tarp aukų nėra krikščionių, tačiau suskilo arba kitaip nukentėjo kelios bažnyčios.

Ši tragedija skatina paliudyti tarpreliginį solidarumą, pasakė katalikiškai žinių agentūrai „Fides“ anglikonas kun. Rasheed Nazir, Pešavaro Visų Šventųjų parapijos pastorius ir Pakistano anglikonų diecezinis sekretorius. Jis papasakojo, kad mobilizavosi Pakistano krikščioniškos organizacijos, norinčios dalyvauti gelbėjimo operacijose. Krikščionys yra lojalūs Pakistano piliečiai, nors kai kurie ekstremistai nori sukurstyti neapykantą ir sužlugdyti taiką, pridūrė pastorius.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode