Sprogimas

Du popiežiaus sveikinimai sportininkams: sportas susijęs su brolybe

susijesPopiežius Pranciškus pasiuntė sveikinimą tiems, kurie šiomis dienomis dalyvavo Tautų Mišiose Orano mieste Alžyre, vykstant 19-osioms Viduržemio jūros regiono žaidynėms, kuriose dalyvauja apie 3400 sportininkų iš 26 kraštų. Pirmadienį popiežius priėmė Tarptautinės plaukimo lygos vadovus.

Praėjusį savaitgalį Mišios žaidynių dalyviams buvo aukotos Orano Notre Dame de Santa-Cruz šventovėje, joms vadovavo Alžyro vyskupas Jeanas-Paulis Vesco, kuris kalbėjo apie tai, kad žaidynės yra ne tik rungtyniavimo, bet ir tautų brolybės patirtis. Apie tai rašoma ir Pranciškaus žinioje, kuri buvo perskaityta per Tautų Mišias: Viduržemio jūros kultūroms ir religijoms reikia jungiančių tiltų, o ne, kaip ne kartą atsitiko, naujų kapinių. Sportas yra vienas iš brolybės kelių. Popiežius taip pat pridūrė, kad sportas labai vertintinas ir dėl dorybių ar nuostatų, kurias ugdosi geri sportininkai: atsidavimo ir disciplinos, mokėjimo būti komandos nariu, sąžiningumo. Dvi savaitės trukusių ir liepos 6 dieną baigsimų Viduržemio jūros regiono žaidynių organizatoriams Pranciškus padėkojo už kvietimą atvykti Athletica Vaticana komandai.

*

Liepos 4 d. dieną popiežius audiencijoje priėmė Tarptautinės plaukimo lygos vadovus. Rugpjūčio mėnesį Romoje vyks Europos plaukimo čempionatas ir jo organizatoriai paprašė Pranciškaus pasiųsti žinią jo dalyviams. Audiencijos dalyviams Šventasis Tėvas padėkojo už kvietimą ir perdavė tokį sveikinimą būsimų rungtynių dalyviams:

„Mieli sportininkai ir sportininkės! Siunčiu jums linkėjimus iš Romos, kur maždaug po mėnesio vyks Europos plaukimo čempionatas. Džiaugiuosi tuo, nes kiekvienas didelis sporto renginys yra privilegijuota jaunų žmonių iš skirtingų šalių susitikimo akimirka ir vilties ženklas, kad geresnis pasaulis yra įmanomas. Tai ypač atitinka ir Romos, atviro pasauliui ir visų miesto, iš kurio Bažnyčia visur skleidžia brolybės Evangeliją, pašaukimą.

Manau, kad jums, kaip ir man, liūdna, nes virš šios sporto šventės tvyro karo Ukrainoje šešėlis. Norėčiau, kad tai taptų priežastimi dar stipriau išreikšti savo įsipareigojimą kurti pasaulį be karo, be neapykantos tarp tautų, be branduolinės grėsmės. 

Brangūs sportininkai, linkiu, kad Europos čempionatas Romoje būtų šventės ir brolybės metas, vyrautų rami atmosfera, padedanti kiekvienam iš jūsų parodyti geriausius rezultatus. Nuoširdžiai laiminu visus jus ir jūsų artimuosius. Prašau jūsų melstis už mane. Ačiū!“, – sakė popiežius audiencijos Tarptautinės plaukimo lygos vadovams. (RK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode