Sprogimas

Brazilijos ganytojų „Padėka ir įsipareigojimas“ Porciunkulėje

padekaBrazilijos Šiaurės 2 ir 3 regionų vyskupai paskutinę kelionės „ad Limina“ dieną, šeštadienį, liepos 2 d., lankėsi Asyžiuje, prie šv. Pranciškaus kapo padėkojo Dievui už sustiprintą bendrystę su popiežiumi Pranciškumi, kuris paragino „tęsti pradėtą misiją vardan didžiųjų Amazonijos iššūkių“.

Brazilijos vyskupai Porciunkulėje aukojo padėkos už ad Limina šv. Mišias ir pasirašė laišką Padėka ir įsipareigojimas dėl jubiliejaus skelbimo Amazonijoje.

Anot signatarų, dabartinę Amazonijos padėtį labai tiksliai apibūdina apaštalo šv. Pauliaus laiško romiečiams ištrauka apie dideles kančias tautoms ir kūrinijai, kuri dejuoja – tebedūsauja ir tebesikankina – tarsi gimdymo skausmuose (žr. Rom 8,22).

Jubiliejus – paliaubos – būtų „naujas teisingumo ir taikos, žemės ir vandens išlaisvinimo, regiono teisių ir pilietybės, socialinių skolų išpirkimo ir orumo bei pagarbos gyvenimui visomis prasmėmis metas“, – parašė Brazilijos vyskupai, kurie savo laišką paliko prie šv. Pranciškaus kapo uždegtos žvakės. (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode