Parama dėkojame




Sprogimas

Popiežius: ateitį kurkime kartu su migrantais

kurkimePenktadienį, liepos 8 d., sukanka popiežiaus Pranciškaus apsilankymo Lampedūzoje devintosios metinės. Šia proga Tarnavimo integraliam žmogaus vystymuisi dikasterijos Migrantų ir pabėgėlių skyrius paskelbė naują popiežiaus vaizdo įrašą.

Dikasterijos video žinioje kalbama apie svarbą ateitį kurti kartu su migrantais ir pabėgėliais. Mintimis dalijasi popiežius Pranciškus ir keli migrantai iš įvairių žemynų. Popiežius video žinios įvade ragina susimąstyti apie tai, kaip mes galėtume padėti migrantams dalytis savo indėliu, paskatinti juos, kad atkleistų savo potencialą:

„Migrantų ir pabėgėlių indėlis yra labai svarbus mūsų visuomenės socialiniam ir ekonominiam augimui. Tai potencialas, kurį galima išnaudoti, jei tik suteiksime jam galimybę. Kaip, jūsų nuomone, galėtume paskatinti šio potencialo plėtrą?“ – klausė popiežius Pranciškus. Be jo liudijimo, video žinioje mintimis dalijasi keli kiti migrantai, savo darbu ir gebėjimais prisidedantys prie bendruomenės ir šalies ekonomikos vystymosi.

Tarnavimo integraliam žmogaus vystymuisi dikasterijos Migrantų ir pabėgėlių skyrius be to kreipiasi į visus kviesdamas popiežiaus apsilankymo Lampedūzoje metinių proga atsakyti į popiežiaus Pranciškaus užduotą klausimą ir papasakoti apie savo asmeninį indėlį trumpame vaizdo įraše ar nuotraukoje. Geriausi atsakymai bus įtraukti į kampaniją artėjant 108-ajai Pasaulinei migrantų ir pabėgėlių dienai, kuri bus švenčiama rugsėjo 25 d. Migrantų ir pabėgėlių skyriaus el. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Popiežiaus Pranciškus apsilankymas 2013 m. Lampedūzoje buvo pirmasis jo vizitas iš Romos vyskupijos. Popiežius pagerbė šimtų jūros tragedijoje žuvusių migrantų atminimą, susitiko su prieglobsčio prašančiais pabėgėliais, aukojo šv. Mišias Lampedūzoje ir pasiuntė aiškią žinią apie migrantų padėtį bei pamatinę brolybės svarbą teisingesniame ir solidaresniame pasaulyje. (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode