Sprogimas

P. Parolinas: epochinių iššūkių atžvilgiu reikia vieningumo, ne susiskaldymo

reikiaVatikano valstybės sekretorius kardinolas Pietro Parolinas vienos knygos pristatyme Romoje trečiadienį, liepos 13 d., su žurnalistais kalbėjosi apie Ukrainą, neseniai įvykusią savo kelionę į Afriką ir trijų moterų paskyrimą į Šventojo Sosto Vyskupų dikasteriją.

Vatikano valstybės sekretorius kalbėjo knygos apie vandens krizę, nuo kurios daugiausia kenčia skurdžiausios šalys, pristatyme. Jis patvirtino, kad popiežius nori vykti į Ukrainą ir vykti kuo greičiau, kad paliudytų savo artumą karo smurtą kenčiantiems Ukrainos žmonėms. Kardinolas sakė manantis, kad kuo stabilesnė vyriausybė, tuo labiau ji gali susidoroti su daugybe iššūkių, kurie yra epochiniai. Anot jo, niekas negalėjo įsivaizduoti, kad dėl šio karo Ukrainoje kils visuotinė krizė, susijusi tiek su maistu, tiek su energija. „Akivaizdu, kad kai yra kas nors atsakingas už padėtį, tada lengviau rasti sprendimus. Visi turime dirbti kartu, o ne skaldytis!“ – patikino P. Parolinas.

Kalbėdamas apie neseniai įvykusią savo kelionę į Afriką, kardinolas valstybės sekretorius pasakojo apie susitikimus Kongo Demokratinėje Respublikoje ir Pietų Sudane. Jis sakė patikinęs dviejų šalių gyventojus, kad popiežius tikrai ketina atvykti. Kelionė buvo atidėta tik dėl jo sveikatos būklės, sakė P. Parolinas.

Žurnalistų paklaustas apie trijų moterų paskyrimą į Vyskupų dikasteriją, P. Parolinas patikino, kad Bažnyčios atsivėrimas moterims tęsiasi. Jis pažymėjo, kad iki šiol nė viena moteris nedirbo šioje labai svarbioje institucijoje, kuri yra atsakinga už dosjė, teikiamų popiežiui dėl vyskupų skyrimo, rengimą. Anot Vatikano  valstybės sekretoriaus, moterų paskyrimu į šią svarbią dikasteriją įgyvendinama Romos kurijos reforma, kurią popiežius paskelbė apaštališkojoje konstitucijoje Praedicate Evangelium. (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode