Parama dėkojame




S. Ševčukas: Dievo Motina, gelbėk savo vaikus nuo mirties!

gelbekKai kurie Nikopolio gyventojai naktį automobiliais išvažiuoja iš miesto ir nakvoja laukuose, kad apsaugotų save ir savo vaikus nuo bombardavimų, o dieną grįžta namo ir eina į darbą, pasakojo Ukrainos graikų apeigų katalikų didysis arkivyskupas Sviatoslavas Ševčukas sekmadienį, rugpjūčio 28 d., 186-ąją karo dieną, paskelbtoje savo kasdienėje žinioje. 

Priešas nuolat bombarduoja taikius miestus ir kaimus. Pastarosiomis dienomis labiausiai nukentėjo Dnipropetrovsko ir Zaporižios regionai. Tačiau Ukraina laikosi, Ukraina kovoja, Ukraina meldžiasi. Ukrainos žmonės ne tik tiki pergale, bet žino, kad ji jau ateina.

Jau dabar galvodami apie tai, kokia bus laisva Ukraina, apmąstome vertybinius pamatus, ant kurių ji turi būti statoma, sakė arkivyskupas ir tęsdamas pastarųjų dienų svarstymus apie metropolito Andriejaus Šeptickio rašytinį palikimą, jis priminė, kad jo pirmtakas dažnai pabrėždavo, jog visuomenės gyvenime, taip pat ekonomikos sferoje, privalo galioti senas moralinis dėsnis: niekada nedaryk kitiems to, ko nenorėtum, kad kiti tau darytų.

Kartais skleidžiama klaidinga nuomonė, kad versle galioja taisyklė, jog daugiausia laimi tas, kuris labiausiai sugeba išnaudoti kitus. Tačiau šis kelias yra visiškai klaidingas, jis veda į destrukciją, chaosą, o ne į klestėjimą. Reikia visada aiškiai atskirti tikslą ir priemones. Juk pinigai yra tik priemonė, o ne tikslas. Todėl visada gerbkime kitą žmogų, taip pat ir tada, kai užmezgame su juo ekonominius santykius.

Sekmadienį, pagal Ukrainos graikų apeigų katalikų liturgijoje naudojamą nereformuotą Julijaus kalendorių, buvo švenčiama Dievo Motinos Užmigimo iškilmė, kurią – vadinamą Švč. M. Marijos Ėmimu į dangų – lotynų apeigų katalikai šventė jau prieš dvi savaites. Pasak arkivyskupo S. Ševčuko, labai simboliška, kad šiais metais ši iškilmės sutapo su sekmadieniu. „Kiekvienas sekmadienis yra Prisikėlimo šventė, Velykų diena, nes kiekvieną sekmadienį švenčiame Kristaus prisikėlimą. O Užmigimas juk yra Šventosios Dievo Motinos Velykos, jos perėjimas iš gyvenimo žemėje į gyvenimą danguje. Šiandien mes atiduodame į jos rankas savo asmeninį gyvenimą, savo tautos, savo tėvynės gyvenimą ir meldžiamės: Dievo Motina, gelbėk savo vaikus, gelbėk Ukrainos vaikus nuo žemiškosios ir amžinosios mirties.“ (jm / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode