Sprogimas

S. Ševčukas: gerbdami žmogaus kūną, dedame tvirtus visuomenės pamatus

kunaPrašau visus geros valios žmones melstis už Ukrainą, kad Viešpats Dievas sustabdytų žudančią agresoriaus ranką ir išgydytų mūsų kenčiančių žmonių žaizdas, sakė Ukrainos graikų apeigų katalikų didysis arkivyskupas Sviatoslavas Ševčukas, pradėdamas savo kasdienę vaizdo žinią, paskelbtą antradienį, rugsėjo 6 d., kuri Ukrainai buvo jau 195-oji karo diena.

Nors vyksta karas, žūsta žmonės, priešas bombarduoja miestus ir kaimus, Ukraina laikosi, ginasi, meldžiasi ir galvoja, koks turėtų būti šalies gyvenimas po karo. Tęsdamas pastarųjų savaičių mąstymus apie teisingos visuomenės pagrindus, šį kartą arkivyskupas kalbėjo apie pagarbą žmogaus kūnui kaip vieną iš krikščioniškosios moralės principų ir kaip svarbų teisingo ir darnaus visuomenės sambūvio pamatą.

Žmogaus kūnas nėra kažkas, ką galima naudoti, parduoti ar vartoti savo malonumui. Žmogaus kūnas neturi būti teršiamas alkoholiu ar narkotikais. Nes pats Viešpats Dievas su žmogaus kūnu atėjo į šį pasaulį. „Žodis tapo kūnu, – sakoma Evangelijoje, – ir apsigyveno tarp mūsų.“ Šiandien dažnai matome, kaip niokojamas žmogaus kūnas. Ir iš tiesų kartais, ypač karo metu, alkoholizmas, narkomanija ir kitos socialinės blogybės, atimančios iš žmogaus laiką, sveikatą ir gyvybę, atrodo kaip galimybė pabėgti nuo žiaurios tikrovės. Deja, bet tai ne pabėgimas, o pasidavimas griaunamajai galiai. Matome, kaip kai kurie žmonės, apsvaigę nuo alkoholio, praranda žmogiškąjį veidą, kaip narkotikai yra vienas iš elementų, dėl kurių žmonės praranda gėrio ir blogio suvokimą.

„Būdami krikščionys, privalome su Evangelijos galia ir išmintimi priešintis toms nelaimėms, kurios dar ilgai išliks kaip žaizdos Ukrainos žmonių sielose ir kūnuose. Pasitelkime Evangelijos galią ir išmintį, kad galėtume nugalėti. Tegul Viešpats Dievas suteikia mums, krikščionims, drąsos liudyti savo tikėjimą visuomenėje, kurti krikščionišką kultūrą žmonių asmeniniuose, šeimos ir socialiniuose santykiuose. Tuomet Viešpats Dievas mus palaimins ir mes turėsime pakankamai jėgų nugalėti blogį, sulaukti pergalės prieš neteisingą užpuoliką ir taikos malonės mūsų iškankintai Ukrainos žemei“, – kalbėjo Ukrainos graikų apeigų katalikų ganytojas. (jm / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode