Parama dėkojame




Sprogimas

Pranciškus nuncijams: ačiū, kad priartinate popiežių tautoms ir Bažnyčioms

popieziuKetvirtadienio, rugsėjo 8 d., rytą popiežius Pranciškus susitiko su savo atstovais užsienio šalyse ir tarptautinėse organizacijose, kurie susirinko į šiomis dienomis Vatikane surengtą pasitarimą. Rugsėjo 7–10 d. vykstančiame susitikime dalyvauja 91 nuncijus ir 6 nuolatiniai stebėtojai tarptautinėse organizacijose. Tarp susitikimo dalyvių yra ir apaštališkasis nuncijus Ukrainoje arkivyskupas Visvaldas Kulbokas. 

Sveikindamas savo atstovus – Šventojo Sosto diplomatinių misijų vadovus –  popiežius pirmiausia pastebėjo, kad nuo paskutinio tokio susitikimo praėjo jau šiek tiek laiko, COVID-19 pandemija nulėmė įvairių kasdienės veiklos ir pastoracinio darbo apribojimų. Dabar pandemija jau nuslūgo, tačiau, deja, Europą ir pasaulį sukrėtė karas, atnešęs tiek tarptautinės teisės pažeidimų, tiek sukėlęs branduolinės eskalacijos pavojų ir daugybę ekonominių ir socialinių padarinių. „Tai trečiasis pasaulinis karas „dalimis“, kurio liudininkais esate tose vietose, kur vykdote savo misiją“, – sakė Pranciškus.

Popiežius padėkojo už viską, ką Šventojo Sosto atstovybės padarė ir daro šiomis sunkiomis aplinkybėmis priartindamos popiežių tautoms ir vietinėms Bažnyčioms. Toliau savo kalboje jis trumpai paminėjo pagrindines dabartinio Bažnyčios gyvenimo meto aktualijas. Visų pirma – tai Sinodo procesas. „Kaip Bažnyčia esame pasiryžę eiti sinodiniu keliu ir norime, kad augtų sinodiškumo matmens Bažnyčios gyvenime suvokimas. Be to, horizonte matome 2025 m. jubiliejų, kuriam jau pradėta rengtis. Romos kurija pradeda įgyvendinti apaštališkąją konstituciją „Praedicate Evangelium“. Ji buvo sukurta per beveik devynerių metų procesą, todėl prireiks laiko, kad ir jos normos pradėtų veikti visu pajėgumu.“

Baigdamas trumpą sveikinimo kalbą popiežius meldė, kad jo atstovus ir šį jų susitikimą savo užtarimu lydėtų Mergelė Marija, kurios Gimimo šventė minima šią dieną, rugsėjo 8-ąją. (jm / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode