Parama dėkojame




S. Ševčukas: tikėjimas mums duoda jėgų ištverti

duodaVisoje fronto linijoje vyksta įnirtingos kovos, mūsų miestus ir kaimus drebina raketų atakos, apšaudymai ir oro antskrydžiai, tačiau Ukrainos kariuomenė žingsnis po žingsnio vaduoja teritorijas tiek šalies rytuose, tiek pietuose, sako Ukrainos graikų apeigų katalikų didysis arkivyskupas Sviatoslavas Ševčukas trečiadienį, rugsėjo 7 d., 196-ąją karo dieną, paskelbtoje savo kasdienėje vaizdo žinioje.

Arkivyskupas paminėjo šiomis dienomis Ukrainos kariuomenės vadovybės paskelbtą informaciją, kad šiuo metu net 200 tūkst. kvadratinių kilometrų žemės yra užminuota. Prireiks daugybės metų darbo, kad ši teritorija būtų išvalyta. 200 tūkst. kvadratinių kilometrų – tai 400 tūkstančių kartų daugiau nei Vatikano valstybės teritorija!

Priešas šiuo metu prieš Ukrainą taiko alinimo metodą. Mato, kad, nepaisant karinės jėgos ir ginkluotės pranašumo, nieko negali padaryti, nes ukrainiečiai ryžtingai gina savo žemę. Dėl to siekia išsekinti išteklius ir rezervus, griauna infrastruktūrą.

Šiandien mes klausiame savęs: „Iš kur semiamės stiprybės? Iš kur turime jėgų ištverti? Pasak arkivyskupo, tikinčiajam žmogui jėgų ir vilties šalinis yra tikėjimas. Tikintysis išpažįsta, kad jis priklauso Jėzui Kristui ir stengiasi savo tikėjimą liudyti kasdieniu darbu, įkūnyti jį kasdieniame gyvenime. „Jėzus Kristus yra ukrainiečių tautos atgimimo šaltinis. Jis, Dievas-Žmogus, yra mūsų gebėjimo ištverti nelygioje kovoje su priešu, kovoje tarp gėrio ir blogio šaltinis“, – guosdamas savuosius Ukrainos graikų apeigų katalikų vadovas.

Trečiadienį paskelbtoje kasdienėje žinioje jis paminėjo rugsėjo 7 d. minimas didžiojo Ukrainos graikų apeigų katalikų vadovo, Stalino koncentracijos stovyklų kalinio, kardinolo Josifo Slipyj mirties metines.

Kaip kasdien, savo žinią arkivyskupas baigė malda: „Dieve, palaimink Ukrainą savo taika!“ (jm / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode