Sprogimas

S. Ševčukas: neleiskite uždaryti jūros – duonos ir gyvybės koridoriaus!

jurosRusija demonstruoja baisų barbariškumą ne vien prieš Ukrainą ir jos žmones, bet ir prieš savo pačios karius, sakė didysis arkivyskupas S. Ševčukas, šeštadienį komentuodamas pasakojimus apie randamus į duobes sumestus žuvusius rusų karių kūnus, kurių savieji net neketina išvežti. 241-ojoje karo dienos žinioje jis tęsė mąstymą apie šeimą ir kreipėsi į tarptautinę bendruomenę dėl jūrų kelio išsaugojimo. 

Be kasdienių raketų atakų, Ukrainos graikų katalikų ganytojas minėjo ir okupantų pradėtą masinę civilių deportaciją iš Chersono miesto ir apylinkių, prilygintiną tam, kas vyko II Pasaulinio karo metu.

Ukrainos Graikų Katalikų Bažnyčios vyriausiasis ganytojas tęsė mąstymą apie tai, kokia klestinti ir gyvybinga turėtų būti Ukraina po karo. Be kitų dalykų, reikia šeimai palankios politikos, nes be šeimų neįmanoma įsivaizduoti nei visuomenės, nei valstybės. Todėl visuomenė ir valstybė turi tam tikrų pareigų šeimos atžvilgiu. Be šio pagrindo visos kitos valstybės politikos bus bevaisės.

Bažnyčia rūpinasi tikinčiųjų pasirengimu šeimai ir santuokos sakramento priėmimui: toks pasirengimas prasideda nuo vaikystės, nuo lytiškumo dovanos ir savo pašaukimo suvokimo. Išankstinis ir geras pasirengimas sukurti meile pagrįstas šeimas yra labai reikalingas, Bažnyčia, jos bendruomenės ir parapijos, vyresni ir patyrę sutuoktiniai turi lydėti ir padėti jauniems sužadėtiniams ir sutuoktiniams.

241-osios karo dienos žinioje didysis arkivyskupas taip pat sakė, kad nori būti drąsiu Odesos balsu. Odesa yra Ukrainos vartai į jūrą, kurie turi būti atviri, kad daug kur pasaulyje būtų išvengta bado. Ukraina turi duonos ir nori ja dalintis su kitais. Tačiau grūdus gabenančių laivų darbas yra trikdomas, vilkinamas. Vietoje penkiolikos laivų per dieną išplaukia keturi, o 150 laukia eilėje. Dar blogiau, kad lapkričio gale Rusija gali nutraukti susitarimą, atvėrusį šį gyvybės kelią.

„Todėl kreipiuosi į visas kompetentingas tarptautines institucijas, į Jungtines Tautas, į Maisto ir Žemės ūkio organizaciją (FAO), kovojančią su badu pasaulyje, į bažnytines institucijas: neleiskite uždaryti šio jūros, duonos ir gyvybės koridoriaus“, – meldė Ukrainos graikų katalikų didysis arkivyskupas S. Ševčukas. (RK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode