Parama dėkojame




Sprogimas

P. Parolinas apie moters lyderystę: prisipažinkime klydę

klydeKardinolas P. Parolinas tarptautinėje konferencijoje Paryžiuje apie moterų lyderystę pakartojo popiežiaus neseniai išsakytą įsipareigojimą „užtikrinti, kad moterys būtų vis labiau gerbiamos, pripažintos ir įtrauktos priimant sprendimus“.

Anot Vatikano valstybės sekretoriaus, Bažnyčios įsipareigojimas siekti moters pažangos „negali apsiriboti tik vaidmenų perskirstymu, bet turi būti išplėstas iki supratimo, kaip suteikti vietos moteriškam originalumui, kad jis prasmingai ir ryžtingai pratutintų Bažnyčią“. Kardinolas P. Parolin kalbėjo ketvirtadienį, spalio 27 d. Paryžiuje, Caritas Internationalis ir Šventojo Sosto nuolatinės misijos prie UNESCO surengtos tarptautinės konferencijos atidaryme.

Apžvelgdamas klausimus apie moters ugdymą, įtraukimą ir įvairius įtraukaus ir kokybiško ugdymo aspektus, kardinolas P. Parolinas kalbėjo ir apie moteriškumo vertybės svarbą žmonijai, taip pat apie neįkainojamą motinystės vertę asmens ugdymui ir visuomenės ateičiai. „Visuomenė giliai skolinga moterims, kurios dalyvauja įvairiausiose ugdymo srityse, nesiribojančiose vien tik šeima“, – pažymėjo P. Parolinas.

Kalbėdamas apie moters vaidmenį Bažnyčioje, P. Parolinas sakė esąs įsitikinęs, jog būtinas priešinimasis visoms neteisėtoms moters diskriminavimo formoms visų pirma reikalauja drąsos pripažinti delsimą ir trūkumus, kliudžiusius įgyvendinti Jėzaus mokymo apie lygų moters ir vyro orumą tiesą ir sukėlusius kaltinimus dėl religija pagrįsto maskulinizmo.

Kiek tai liečia Šventąjį Sostą, daug moterų – pašvęstųjų ir pasauliečių – tarnauja sprendimus priimančiose institucijose ir užima atsakingas pareigas, kurios neseniai buvo skirtos tik dvasininkams.

Priminęs popiežiaus kalbą prieš mėnesį Nur Sultane, kardinolas P. Parolinas pridūrė: „Moterims reikia patikėti daugiau pareigų ir atsakomybės. Kiek daug pražūtingų spendimų būtų buvę galima išvengti, jei moterys būtų tiesiogiai įtrauktos priimant sprendimus. Įsipareigojame užtikrinti, kad moterys būtų vis labiau gerbiamos, pripažintos ir įtrauktos priimant sprendimus“. (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode