Sprogimas

S. Ševčukas: šeimoje gimsta piliečiai ir krikščionys

gimstaKiekvieną dieną Ukrainą pažadina oro pavojaus sirenų garsas. Visoje fronto linijoje vyksta sunkūs mūšiai, tačiau mūsų kariuomenė palaipsniui, žingsnis po žingsnio, išlaisvina miestus ir kaimus, penktadienį, spalio 28 d., 247-ąją karo dieną, į Ukrainos graikų apeigų katalikus, kitus tautiečius ir visus geros valios žmones savo kasdiene žinia kreipėsi arkivyskupas Sviatoslavas Ševčukas.

Penktadienį, kaip ir kitomis pastarosiomis dienomis, jis kalbėjo apie šeimos svarbą tikinčiųjų bendruomenės, visuomenės, tautos ir valstybės egzistencijai. Šeima yra labai svarbi žmonių būčiai, todėl visuomenė turi ypatingą atsakomybę ją remti kaip ištikimą, neišskiriamą ir vaisingą vyro ir moters meilės sąjungą, sakė arkivyskupas. Visi kartu turime padaryti viską, ką galime, kad būsimos laisvos ir klestinčios Ukrainos valstybės kūrimas būtų paremtas šeimai palankia politika ir tradicinių šeimos vertybių apsauga. Melskimės ir palaikykime šeimą, kuri mums yra ateities vilties šaltinis, namų bažnyčia, kurioje perduodama kartų patirtis, mūsų kultūros paveldas, o svarbiausia – tikėjimas į Dievą. Šeimoje gimsta nauji piliečiai ir nauji Kristaus Bažnyčios nariai.

„Dieve, laimink šeimas! Padėk mums apsaugoti jas nuo visų šiuolaikinių pavojų. Dieve, palaimink mūsų tėvynę savo nuostabia dangiškąja taika!“, – meldė arkivyskupas. (jm / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode