Sprogimas

Vysk. P. Hinderis: popiežiaus vizitas Bahreine rodo visos Bažnyčios dėmesį

demesiBahreine gyvena apie 80 000 katalikų, daugiausiai tai darbininkai imigrantai. Pasak vyskupo, popiežiaus kelionė yra tarsi visos Persijos įlankos Bažnyčios aplankymas, nes daugumai katalikų čia būdinga migrantų Bažnyčios patirtis.

Vyskupas Paulas Hinderis, Šiaurės Arabijos apaštališkojo vikariato administratorius, išreiškia arabų šalių tikinčiųjų džiaugsmą dėl lapkričio 3–6 dienomis vykstančio popiežiaus vizito Bahreino karalystėje ir padėką už visos Bažnyčios rūpestį

Ketvirtadienį prasidėjo trisdešimt devintoji apaštalinė popiežiaus Pranciškaus kelionė užsienyje. Popiežius vėl keliauja į Persijos įlanką norėdamas sustiprinti vietinių katalikų tikėjimą ir suteikti naują postūmį tarpreliginiam dialogui, sako vyskupas kapucinas Paulas Hinderis.

Popiežiaus vizitas liudija, kad regionas nepamirštas, pažymi vyskupas. „Esame net tik popiežiaus, bet daugelio viso pasaulio tikinčiųjų širdyje, kai jie seka vizitą.“ Šveicarijoje gimęs vyskupas atkreipė dėmesį, kad Bahreine gyvena apie 80 000 katalikų, daugiausiai tai darbininkai imigrantai. Pasak vyskupo, popiežiaus kelionė yra tarsi visos Persijos įlankos Bažnyčios aplankymas, nes daugumai katalikų čia būdinga migrantų Bažnyčios patirtis.

Dauguma katalikų – atvykėliai iš Indijos, Filipinų, Šri Lankos, taip pat ir Libano, Sirijos. Popiežių pakvietė atvykti Bahreino karalius  Hamadas bin Isa bin Salmanas Al Khalifa ir,  vietinės Bažnyčios vardu, vyskupas P. Hinderis. „Kodėl Bahreinas? Nes tai vieta, tradiciškai išlaikiusi gerus santykius tarp vyriausybės ir Bažnyčių“, – sako vyskupas P. Hinderis. Pasak ganytojo, šis popiežiaus vizitas turi kelis tikslus. Vienas jų – siekis palaikyti ir gilinti tarpreliginį dialogą su musulmonais, ne tik sunitais, bet ir šiitais bei kitomis musulmonų bendruomenėmis. Kitas tikslas – padrąsinti krikščionis, ypač katalikus, kurie gyvena šioje ypatingoje situacijoje. Pasak vyskupo, popiežius čia randa įvairiatautę, įvairiakalbę Bažnyčią ir šalį, kurios kultūra labai atvira užsieniečiams.

Viešuose susitikimuose su popiežiumi dalyvaus ir katalikai iš gretimų šalių. Planuojama, kad į šeštadienio Mišias atvyks du tūkstančiai tikinčiųjų iš Saudo Arabijos. Tai nėra išimtis, nes daug tikinčiųjų iš kaimyninės Saudo Arabijos nuolat atvyksta į Bahreiną dalyvauti Mišiose ar gauti sakramentus. Apaštalinis administratorius tikisi, kad popiežiaus vizitas pasiųs teigiamą signalą Saudo Arabijai.

Aštuoniasdešimtmetis vyskupas netrukus turėtų pasitraukti iš pareigų, tad šis popiežiaus vizitas jam yra tarsi jo tarnystės kulminacija. „Tai tarsi mano gyvenimo Arabijos pusiasalyje viršūnė. Labai džiaugiuosi dėl mūsų tikinčiųjų, vertinu mūsų išgyventą bendrą patirtį, jų dėmesį, priėmimą, kartu nueitą kelionę“, – sakė vyskupas. 

(DŽ/Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode