Sprogimas

Akupunktūra – migrenos gydymui ir profilaktikai

akupunkturaKai tradicinė medicina nepadeda palengvinti migrenos sukeliančio skausmo, daugelis sergančiųjų nori išmėginti ir kitus gydymo būdus. Akupunktūra buvo sukurta senovės Kinijoje ir yra paremtas biologiškai aktyvių taškų stimuliacija. Remiantis kinų praktika, išilgai kūno yra 14 meridianų. Tai - energiniai kanalai, kuriais cirkuliuoja gyvybinė jėga, dar vadinama Či. Sakoma, kad energijos tekėjimas gali sutrikti, kuomet užsikemša meridianos, o tai reiškia, kad tam tikras organas ar visa sistema yra nepakankamai pamaitinama ir kūnas toje vietoje ima silpti, o laikui bėgant gali išsivystyti ir liga.

Migrena nuo galvos skausmo skiriasi tuo, kad migreninis skausmas yra intensyvesnis ir dažniausiai koncentruojasi vienoje galvos pusėje. Vis pasikartojanti migrena neabejotinai pablogina sergančiųjų gyvenimo kokybę, kadangi gali stipriai išsekinti organizmą. Vaistai, naudojami migrenos profilaktikai ir ūminių migrenos priepuolių palengvinimui, gali sukelti šalutinį poveikį ar netikti visiems, todėl verta apsvarstyti ir alternatyvius gydymo būdus. Akupunktūra gali būti veiksminga mažinant migrenos sukeliamą skausmą ir palengvinant ūminius migrenos priepuolius.

Migrenos priežastys

Migrenos priežastys nėra tiksliai žinomos, tačiau įtakos tokiai būklei turi genetika ir aplinkos veiksniai. Su šia būkle gali būti susiję smegenų kamieno pokyčiai ir jų sąveika su trišakiu nervu – pagrindiniu skausmo keliu. Migrena gali atsirasti ir sutrikus cheminių medžiagų, įskaitant serotonino, kuris padeda reguliuoti nervų sistemos skausmą, pusiausvyrai smegenyse. Serotonino vaidmuo sergant migrena vis dar tiriamas mokslininkų.

Kaip akupunktūra padeda sergant migrena?

Migreną gali sukelti daugybė veiksnių, tokių kaip stresas, miego trūkumas, per daug kofeino arba hormonų pusiausvyros sutrikimai. Klinikiniai tyrimai parodė, kad akupunktūra yra veiksminga gydant migrenos simptomus - mažinant skausmą, uždegimą ir kaklo raumenų įtempimą. Tai taip pat padeda skatinti atsipalaidavimą ir reguliuoti serotonino kiekį smegenyse. Šio gydymo metu specialistas įveda daug plonų vienkartinių adatų į tam tikrus nervinius taškus jūsų kūne, taip palengvindamas simptomus ir sugrąžindamas kūnui pusiausvyrą.

Kaip dažnai reiktų atlikti akupunktūros seansą sergant migrena?

Reikalingų akupunktūros seansų skaičius priklauso nuo jūsų ligos istorijos, migrenos sunkumo ir pasireiškimo bei nuo to, kaip greitai jūsų kūnas reaguoja į gydymą akupunktūra. Priklausomai nuo jūsų individualios būklės, rekomenduojame atvykti vieną ar du kartus per savaitę nuo keturių iki šešių savaičių periodui.

Nors vis dar galima išgirsti prieštaringų nuomonių apie šį gydymo metodą, įvedę į interneto paieškos laukelį – akupunktūra Kaune, Klaipėdoje, Kretingoje etc., neabejotinai rasite tame mieste esančius akupunktūros specialistus. Tai rodo, kad šios senovės kinų praktikos poreikis Lietuvoje sparčiai didėja ir vis daugiau žmonių išbando alternatyvius gydymo būdus.

Akupunktūros kaina

Akupunktūra yra senovės rytų medicinos technika, kuri išliko populiari ir buvo priimta visame pasaulyje kaip daugelio sveikatos sutrikimų gydymas. Procedūra reikalauja didelių žinių ir patirties, todėl būtinai susiraskite kvalifikuotą specialistą, kuris būtų pasirengęs tinkamai išaiškinti jūsų gydymą ir atsakyti į visus turimus klausimus. Akupunktūros kaina Kaune gali skirtis nuo kainos Vilniuje ar kituose miestuose esančių gydymo įstaigų. Tačiau kaina nepriklauso nuo miesto, kuriame gyvenate. Pagrindinis kainą nulemiantis faktorius yra akupunktūros specialisto įgyta kvalifikacija ir sukaupta darbo patirtis.

Akupunktūra Vilniujemūsų klinikoje galite gauti profesionalią medicininės akupunktūros gydytojo konsultaciją ir atlikti akupunktūros procedūrą. Vieno seanso kaina - 60 eurų, o profesionali konsultacija - 75 eurai. Jei pavargote nuo tradicinio migrenos gydymo ir norite išbandyti akupunktūrą - pasikalbėkite su mūsų patyrusiais specialistais jau šiandien!

22-128a

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode