Sprogimas

Šiauliuose bus teisiama vogtus automobilius pirkusi ir dalimis pardavinėjusi grupuotė

Šiaulių apygardos prokuratūra ketvirtadienį pranešė apie teismui perduotą bylą, kurioje vogtų automobilių įsigijimu ir jų dalių pardavinėjimu yra kaltinami keturi Šiaulių miesto ir rajono gyventojai. 

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad nuo 2013 metų iki pernai sausio grupuotė įsigijo mažiausiai 56 žinomai vogtas transporto priemones, už kurias sumokėdavo nuo kelių iki 10 tūkst. eurų. Daugiausiai įsigyta Vokietijoje, Latvijoje, Lietuvoje ir Švedijoje pagrobtų automobilių, po kelis – kitose Europos šalyse, jų rinkos vertė siekia tarp 10 ir 50 tūkst. eurų.

Prokuratūros teigimu, grupuotei vadovavęs vienas kaltinamųjų E. Ž. organizavo automobilių išardymą, jų dalių ir identifikacinių numerių klastojimą, rūpindavosi patalpų ir įrankių nuoma ar įgijimu. Vogti automobiliai buvo laikomi garažuose Panevėžyje, Šiauliuose, Kelmėje ir Kelmės rajone. 

Tyrimo metu taip pat nustatyta, kad grupei vadovavęs vyras organizavo ir netikros asmens tapatybės kortelės pagaminimą, kuri buvo panaudota nuomojantis garažus automobiliams laikyti. 

Kiti grupuotės nariai buvo atsakingi už skirtingas užduotis – automobilius gabendavo, ardydavo, šlifuodavo kėbulo numerius, išveždavo automobilių dalis į kitas vietas. Vienas narių dalis perimdavo ir paslėpdavo arba parduodavo tretiesiems asmenims. 

Vieno iš kaltinamųjų namuose taip pat buvo rasta kokaino. 

Pasak prokuratūros, iš šio ikiteisminio tyrimo atskirti dar du ikiteisminiai tyrimai, o dviejų asmenų atžvilgiu ikiteisminis tyrimas nutrauktas, jie atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės, nes aktyviai padėjo atskleisti grupės padarytus nusikaltimus. 

Baudžiamąją bylą nagrinės Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmai. 

Vilnius, rugpjūčio 27 d. (BNS).

BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode