Sprogimas

Šalies savivaldybės kviečiamos prisijungti prie Europos judumo savaitės akcijos

judumoAplinkos ministerija, Europos judumo savaitės koordinatorė Lietuvoje, ragina visas šalies savivaldybes prisijungti prie šios kasmetinės miestų tvaraus judėjimo akcijos, kuri tradiciškai vyks rugsėjo 16-22 d. Tą savaitę miestų gyventojai bus skatinami pamiršti savo automobilius ir persėsti ant dviračių ar į viešąjį transportą. Dalyvauti akcijoje šiuo metu jau užsiregistravo per 1300 Europos miestų.

Ministerija kviečia šalies savivaldybes apie jų numatomus Europos judumo savaitės renginius ir iniciatyvas pranešti specialiai šiam tikslui sukurtoje platformoje iki rugsėjo 16 d., taip pat skatina megzti dialogą su gyventojais, kaip galima tvariai judėti. Tam paruoštas ir Europos judumo savaitės vadovas, kur galima rasti pastarųjų metų duomenis, liudijančius apie tvaraus judėjimo naudą sveikatai ir automobilių taršos daromą žalą.

Šiemetinė Europos judumo savaitės tema „Saugus ir sveikas tvariai judėdamas“ ir jos šūkis „Judėk tvariai. Išlik sveikas“ pasirinkti prisimenant sunkumus, kuriuos pasaulis patyrė per COVID-19 pandemiją, ir kaip ši beprecedentė krizė Europai suteikė savotiškų galimybių. Miestai į situaciją reagavo kūrybiškais, operatyviais atsakais.

Tradicinė Europos judumo savaitė – didžiausia tvaraus judėjimo kampanija pasaulyje. Šia akcija visuomenė skatinama išbandyti aplinkai palankesnes susisiekimo priemones, galinčias pakeisti automobilį, vyksta įvairios šviečiamosios, pramoginės veiklos. Savaitės kulminacija – Diena be automobilio, kuri skelbiama rugsėjo 22-ąją, kai žmonės raginami bent tą vieną visiškai nesinaudoti savo automobiliu.

Išsamesnės informacijos apie akciją galima rasti čia. Jeigu kils klausimų pildant registracijos anketą, prašom kreiptis el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..">.

Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..">
Aplinkos ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode