Sprogimas

Išsamiai: apie krovinių judėjimą tarp Rusijos, Baltarusijos ir Europos

kroviniuSusisiekimo ministerija parengė vaizdinę informaciją, kurioje pateikiama išsami Rusijos ir Baltarusijos krovinių judėjimo kelių transportu Europoje apžvalga.

Rusijai tęsiant brutalų karą prieš Ukrainą, Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Lenkijos susisiekimo ministrai ragina Europos Sąjungą (ES) uždrausti Rusijos ir Baltarusijos krovinių gabenimą kelių transportu ir laivais. Siekdami perkelti šią diskusiją į ES lygmenį, kovo 22 d. ministrai bendru laišku kreipėsi į Europos Komisijos transporto komisarę Adiną Valean ir ES susisiekimo ministrus.

„Draudimas Rusijos ir Baltarusijos vilkikams gabenti krovinius bei šių šalių laivams įplaukti į uostus turės didžiausią efektą, jeigu bus priimtas ES lygiu. Agresoriaus Putino veiksmai turi sulaukti solidaus, vieningo ir griežto ES atsako čia ir dabar“, – sakė susisiekimo ministras Marius Skuodis.

Išsamiau apie krovinių judėjimą tarp Rusijos, Baltarusijos ir Europos, galimus sienų uždarymo scenarijus bei jų poveikį – ministro M. Skuodžio komentare.

Susisiekimo ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode