Sprogimas

Kodėl verta automobilį pirkti salone?

Pirkdamas naudotą automobilį, nors ir sumoki už jį žymiai mažiau nei už naują, tai dar nereiškia, jog dėl to iš tikrųjų išlošei, nes naudota mašina niekada nebus patikimesnė už naują. Naujose mašinose būna įdiegta įvairiausių naujų technologijų, jos mažiau naudoja degalų, o jeigu pirksite elektromobilį, tai nebereikės galvoti nei apie degalus, nei apie remontą ir jam reikalingas atsargines dalis.

Koks yra ekonominis privalumas perkant naują, o ne naudotą automobilį?

Pagrindinis privalumas yra tas, kad nusipirkus naują automobilį jam yra suteikiamas garantinis kelių metų laikotarpis, tad per jį jūsų transporto priemonės remontas jums nekainuos nė cento. Jeigu pirksite hibridą, jums smarkiai sumažės kuro sąnaudos, o jeigu elektromobilį – tada iš viso jums nebereikės sukti galvą dėl degalų. Be to, tokiuose automobiliuose beveik nėra greitai susidėvinčių dalių, tad remonto išlaidos irgi atpuola. Tiesa ir tai, kad vidaus degimo variklių mašinų laikas artėja į pabaigą. Netolimoje ateityje jų iš viso nebeliks, tad dabar tikrai pats laikas nebegalvoti apie naudoto automobilio pirkimą, nes vėliau paprasčiausiai nebeturėsite kur dėti.

Ką daryti, jei už naują automobilį negalite iš karto sumokėti visos reikiamos sumos?

Jeigu naujam automobiliui įsigyti neturi visos reikiamos sumos, galima pasinaudoti išperkamosios nuomos arba laipsniško išsimokėjimo paslauga. Automobilių pardavimo salonai daro viską, kad vairuotojai nevengtų naudotis visomis jiems siūlomomis paslaugomis. Klientai gali pasirinkti jiems patį tinkamiausią finansinių paslaugų paketą. Jiems yra siūlomos išperkamosios, finansinės ir veiklos nuomos paslaugas, kad tik būtų išpildyti visi kliento poreikiai. Pavyzdžiui, jei pasirinksite išperkamąją/finansinę nuomą, po to, kai įvykdysite visas su salonu sudarytos sutarties sąlygas, tapsite pasirinktos transporto priemonės savininku.

Kokios būna išperkamosios nuomos su likutine verte sąlygos?

Jei pasirinksite išperkamąją/finansinę nuomą su likutine verte, tada visą nuomos laikotarpį galėsite mokėti mažesnes mėnesines įmokas. Pasibaigus nuomos laikotarpiui galėsite nuspręsti, kas jums geriau – sumokėti likutinę vertę ir tapti teisėtu mašinos savininku, ar pratęsti nuomos sutartį, ar atiduoti automobilį atgal jo nuomotojui ir paimti į jo vietą naują. Išperkamoji nuoma fiziniams asmenims gali būti suteikiama nuo vienų iki septynių metų, juridiniams asmenims – nuo vienų iki penkių metų. Pradiniam įnašui prašoma sumokėti dešimtadalį nuo mašinos kainos. O jei nuspręsite iš karto nusipirkti norimą automobilį, nepamirškite, jog automobilių salonai nuolat pritaiko įvairias progines bei išpardavimo akcijas, kurių metu įmanoma mašiną įsigyti pigiau. Tik reikia nutaikyti jums tinkamą momentą.

22-118b

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode