Marcinkevičius




A. Bilotaitė: dėl sprogmenų gauta 900 melagingų pranešimų, nerimui – priežasties nėra

bilotaiteVidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė sako, kad pareigūnai gavo 900 pranešimų apie neva užminuotus Lietuvos darželius ir mokyklas, kitas vietas, tačiau priežasties nėrimui nėra.

„Turime apie 900 melagingų pranešimų, noriu pažymėti, kad tai yra melagingi pranešimai. Prašau visuomenę laikytis rimties ir nekelti panikos. Nes, matyt, tų asmenų, kurie inicijuoja šiuos veiksmus, sukelti sumaištį ir paniką“, – žurnalistams penktadienį sakė ministrė.

 

„Nepanikuokime, nes tikrai nėra priežasties“, – pridūrė ji.

A. Bilotaitė teigė penktadienį susitikusi su teisėsaugos pareigūnais aptarusi tarnybų reagavimo algoritmus.

„Buvo sutarta, kad iki darbo pabaigos Policijos departamentas paruoš atitinkamą reagavimo algoritmą bendrą ir specialų, kuris būtų pritaikomas atitinkamoms institucijoms, tokioms kaip sveikatos ar socialinės apsaugos srityje esančioms“, – kalbėjo ministrė.

„Reikia labai daug aiškumo, supratimo, kas ką turi daryti“, – sakė ji.

Savo ruožtu viceministras Vitalijus Dmitrijevas teigė, kad policija reaguoja į kiekvieną pranešimą.

„Kiekvienas objektas, dėl kurio gautas pranešimas apie sprogmenį, yra patikrinamas. Įsivaizduojant visą, procesą, kai gauta apie 900 pranešimų, tai jis yra ilgesnis“, – kalbėjo vidaus reikalų viceministras.

Jis pabrėžė, kad planas „Skydas“, kai pareigūnai reaguoja į galimai padėtus sprogmenis, dar niekur nebuvo įvestas.

Anot V. Dmitrijevo, buvo gautas melagingas pranešimas ir apie padėtus sprogmenis Vidaus reikalų ministerijoje.

„Kadangi turime Viešojo saugumo tarnybos pareigūnus vietoje, pastatas yra apžiūrėtas, bet policijos pareigūnai dar atvyks“, – kalbėjo viceministras. 

Valstybės saugumo departamento teigimu, tikėtina, jog platinami pranešimai apie mokyklų ir darželių užminavimą yra koordinuota ataka, kuri vykdoma priešiškų valstybių iniciatyva.

Lietuvos pareigūnai planuoja koordinacinius susitikimus su kolegomis iš Estijos, Latvijos ir Lenkijos, bus sprendžiama, kokių prevencinių priemonių imtis prieš tokius incidentus.

Pagal Lietuvos įstatymus kaltininkams už melagingus pranešimus gresia iki dvejų metų kalėjimo. 

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode