Parama dėkojame




G. Landsbergis susitikime su V. Zelenskiu sako nedalyvaujantis ne savo sprendimu

sprendUžsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis trečiadienį pareiškė, kad ne savo sprendimu nedalyvauja susitikime su Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio vadovaujama delegacija Lietuvos Prezidentūroje, kurioje yra ir Ukrainos diplomatijos vadovas Dmytro Kuleba.

Pasak G. Landsbergio, į susitikimą jo nepakvietė Prezidentūra.

„Tai nėra koks nors mano demaršas, ne mano sprendimu aš nesu ten“, – trečiadienį žurnalistams prie Vyriausybės sakė G. Landsbergis.

„Nežinau“, – atsakė jis paklaustas, kodėl nebuvo pakviestas į Prezidentūrą.

Kaip BNS informavo prezidento patarėjas Ridas Jasiulionis, Lietuvos ir Ukrainos prezidentų susitikime dėmesys buvo skiriamas karinės pagalbos klausimams, tad į jį pakviestas krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

„Aptarti karinės pagalbos teikimo, Ukrainos karių mokymo, karo pramonės bendradarbiavimo ir Ukrainos teritorijų išminavimo klausimai, todėl į susitikimą pakviestas krašto apsaugos ministras A. Anušauskas“, – teigė R. Jasiulionis.

Prezidentūra ir Užsienio reikalų ministerija (URM) pastaruoju metu nesutaria dėl ambasadorių skyrimo, tarp prezidento Gitano Nausėdos ir valdančiųjų konservatorių nesutarimai tvyro įvairiais klausimais.

Nors G. Landsbergis Vilniaus oro uoste pasitiko Į Lietuvą trečiadienį atvykusį Ukrainos prezidentą, jis sakė, kad tai buvęs tik mandagus „pasilabinimas“.

Ministras taip pat nesiėmė vertinti, ar Prezidentūra, nepakviesdama jo į susitikimą, nepažeidžia diplomatinės praktikos.

Kaip pranešė Lietuvos Prezidentūra, šalies vadovas Gitanas Nausėda su Ukrainos lyderiu aptaria karo Ukrainoje eigą, paramos Ukrainai klausimus, šalies integracijos į Europos Sąjungą ir NATO procesus.

Lietuvos ir Ukrainos prezidentai Daukanto aikštėje kreipsis į Lietuvos žmones, lankysis pirmųjų ponių iniciatyva įsteigtame Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Ukrainos centre, kur susitiks su Lietuvoje gyvenančiais karo pabėgėliais.

Ukrainos prezidentas taip pat susitiks su premjere Ingrida Šimonyte, Seimo vadovybe ir frakcijų atstovais, o vėliau vyks į Latviją ir Estiją.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode