Marcinkevičius




Kas padeda atpažinti kokybišką kosmetiką?

Mūsų organizmo sveikatą labiausiai atskleidžia graži, skaisti oda . Tam reikia naudoti tinkamą produkciją. Be abejo, kiekvienam norisi turėti tokias priemones, kurios nenuviltų, todėl svarbu, kad jos būtų geros kokybės. Šiomis dienomis rinka yra labai plati, įvairių priemonių pasirinkimas yra klaidinančiai gausus, o kai kurie kosmetikos produktai gali būti kenksmingi jūsų odos būklei.

Taigi, ką reikėtų žinoti norint atpažinti geriausią kosmetiką?

Visų pirma, kosmetinės turinį reikia rinktis atsižvelgiant į jūsų odos tipą. Jeigu pasirinksite jūsų odai netinkamas priemones, negalėsite jų teisingai įvertinti. 

Labai svarbu rinktis originalias kosmetikos priemones iš patikimų, aiškių gamintojų ir žinomų prekybos vietų. Kitu atveju yra didelė rizika įsigyti suklastotus prastos kokybės gaminius. Jei norite natūralios, geros kokybės gaminių, rinkitės tik sertifikuotą kosmetiką. Atminkite, kad  kokybiška ir originali produkcija paprastai reikalauja didesnių išlaidų. 

Ne mažiau reikalinga įvertinti įpakavimo kokybę. Tarkime, jei pakuotė pagaminta iš popieriaus, ji turėtų būti tvirta, su aiškiais, neišsiliejusiais užrašais. Smulkūs kosmetikos gaminiai dažnai būna įpakuoti plėvelėje. Ji turėtų būti kokybiškai sulydyta, be matomų klijų žymių. 

Prieš perkant kosmetiką labai naudinga apsilankyti gamintojų internetinėse svetainėse ir išsiaiškinti kaip atrodo produktai, kurie jus domina. Atkreipkite dėmesį į spalvas, užrašų šrifto dydžius. 

Įsigydami gaminius parduotuvėje, būtinai įvertinkite jų galiojimo laiką, nes jam pasibaigus pakitusios produkto savybės gali padaryti neigiamą poveikį jūsų sveikatai. Patikrinkite brūkšninį kodą ir prisiminkite, jog tas pats serijos numeris turi būti ir ant produkto, ir ant įpakavimo. Brūkšninis kodas nurodo šalį, kurioje pagamintas produktas, taigi žinant pagrindinių gaminančių šalių kodus, galėsite lengviau atskirti originalius gaminius. Pavyzdžiui, Vokietijos brūkšniniai kodai prasideda 400-440, Italijos - 80-83, Prancūzijos - 30-37. 

Įvertinkite kosmetikos sudėtį. Šiais laikais tai patogiai ir lengvai galite padaryti internetu. Svarbu įsitikinti, kad jūsų pasirenkami produktai yra be cheminių medžiagų ir kenksmingų sudedamųjų dalių. Jei esate alergiškas kokioms nors medžiagoms, įsitikinkite, kad jų nėra produkte. Originaliose pakuotėse keliomis kalbomis pateikiama išsami informacija apie kosmetikoje esančius junginius. Savaime suprantama, kad eiliniams žmonėms labai sunku suprasti produkto sudėtį ir ją įvertinti, tačiau yra pagrindinių medžiagų, kurios sveikatai kenkia labiausiai. Venkite sintetinių kvapų, parabenų, sulfatų, mineralinių aliejų, aliuminio junginių, BHT antioksidanto, propilenglikolio, dietanolamino (DEA), trietanolamino (TEA). 

Apsvarstykite savo poreikius bei galimybes. Mylėkite save, saugokite savo odą, sveikatą ir skirkite daugiau laiko kosmetinės turinio paieškoms! 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode