Marcinkevičius




Keturi daiktai, kuriuos būtina pasiimti į žygį

Vasara neatsiejama nuo atostogų ir aktyvaus poilsio. Kai orai Lietuvoje primena pietietiškas šalis, dažnas mūsų imame planuoti atostogas ar bent ilgąjį savaitgalį gimtinėje. Žygis baidarėmis vaizdingu maršrutu Labanoro regioniniame parke gali prilygti pasiplaukiojimui kanoja po Portugalijos požeminius urvus, o kelias dienas trunkantis ekstremalus važinėjimasis dviračiais bekele palei Nemuną panašėja į keliavimą kalnų serpantinais. Tačiau nė viena kelionė ar žygis nepraeis sklandžiai, jei nebūsite tam deramai pasirengę.

1. Laiko patikrinti batai. Taip, ne šiaip sau batai, kuriuos ką tik įsigijote parduotuvėje, bet bent kelis kartus avėti, įvairiose situacijose išbandyti batai. Tiesa, rinkitės batus, kurie bus ne tik patogūs, bet ir atsparūs skirtingomis oro sąlygomis. Lietuviški orai gana permainingi, tad pravers neperšlampantys batai tvirtu padu. „Adidas“ žygeiviams ir turistams siūlo batus su TRAXION™ padu, kuris pagerina sukibimą visomis kryptimis, o „Primaloft“ medžiaga, dengianti pėdą, sudaryta iš ypač plonų pluoštų, kurie išlaiko šilumą esant tiek sausam, tiek drėgnam orui. Panašu į idealius batus, kai ryte šviečia saulė, o popiet ima pliaupti lietus su perkūnija, tiesa?

2. Neperšlampanti striukė. Lengva drėgmei ir vėjui atspari striukė su gobtuvu labai pravers vėsesniais vakarais ar užėjus romantinei nuotaikai – naktį stebėti žvaigždes ar meteorų lietų, kuris ryškiausias vasaros naktimis. Įsitaisykite atokiau nuo miesto šviesų, geriausia – ant aukštesnės vietos, ir stebėkite gamtos kuriamus filmus. Lengva striukė puikiai tarnaus ir pasileidus dviračiu po maudynių, kai drėgmė vėsina kūno temperatūrą. Vėliau lengvą striukę galima vilktis vėsiais rudens rytais, kai bėgiosite arba vedžiosite šunį. „Adidas“ siuva striukes pagal „Climaproof“ technologiją, kuri ne tik saugo nuo vėjo, lietaus, bet ir neleidžia kauptis prakaitui.

3. Maudymosi apranga. Vasara daugeliui asocijuojasi su vaikyste, kai visai dienai su šeima ar visa gimine būdavo išvažiuojama prie ežero ar Baltijos jūros. Maudynės ir meilė vandeniui neišaugama. Lietuvoje yra daugiau nei 2500 ežerų, tad nedvejojame, kad bent prie vieno iš jų žygio metu sustosite atsigaivinti. Didžiausiems vandens pramogų gerbėjams verta keliauti į Aukštaitiją, kur ežerų daugiausia ir jie yra didžiausi. Molėtai, Dubingiai ar Zarasai yra jūsų dėmesio vertos kryptys.

Vandens pramogoms prireiks specialios aprangos. Sportsman.lt siūlo platų moteriškų maudymosi kostiumėlių asortimentą – tiek iš dviejų dalių, tiek vientisą. Jei norite daugiau įdegti, verta rinktis dviejų dalių kostiumėlį. Dažnai lankančioms baseiną ir norinčioms stipresnio formavimo rekomenduojama rinktis vientisą maudymosi kostiumėlį. Vyrams elektroninėje parduotuvėje siūlomos „Puma“, „Adidas“, „Audimas“, „Reebok“ maudymosi glaudės arba maudymosi šortai – priklausomi nuo to, kokio stiliaus aprangą vertinate labiau.

4. Gertuvė, kuprinės ir metaliniai įrankiai. Rekomenduojame į žygius gamtoje imti ne vienkartinius įrankius ir vandenį įprastuose plastikiniuose buteliuose, o su savimi pasiimti daugkartinio naudojimo priemones. Taip ne tik neteks sukti galvos, kur išrūšiuoti šiukšles, bet ir tausosite gamtą. Juk kiekvienas norime sutvarkytos ir išpuoselėtos aplinkos, gaivaus oro ir gerų įspūdžių. Vandens gertuvė turėtų tapti nepamainomu palydovu ne tik išvykose, bet ir treniruotės metu, darbe, vykstant į susitikimo vietą. Iš anksto pasirūpinę vandeniu negaišite laiko parduotuvėje ir prisidėsite prie švaresnės gamtos. Metaliniai arba iš kitokios medžiagos pagaminti daugkartiniai valgymo įrankiai – taip pat puikus sprendimas daug stovyklaujantiems arba keliaujantiems. Peilis, šakutė, šaukštas – to pakaks sriubai, arbatai išmaišyti, ir susismulkinti kepsnį su bulvėmis, ką tik iškeptomis ant laužo.

Linkime malonių atradimų minant dviračius per gaivų lietų, turistaujant su palapinėmis ar įnirtingai irkluojant baidarę. Nesvarbu, kokią pramogą ar kelionės būdą pasirinksite – svarbu gera nuotaika ir pasirengimas žygiui.

Bernardinai.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode