Parama dėkojame




Laukuose degė kombainas

Praėjusią savaitę gaisras kilo daugiabučiame name įrengtame sporto klube. Liepsnojo kombainas. Mažeikių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai perspėja dėl galimų gaisrų atvirose teritorijose.

Liepsnojo technika

      Šeštadienį, anksti ryte, Draugystės g. 6 pusrūsyje įrengtame sporto klube degė lango apdaila (medinės dailylentės). Gaisrą užgesino pats savininkas. Apdegė 0,5 kv. m lango apdailos, apsilydė plastikinio lango rėmas, aprūko lubos.

      Sekmadienį, apie 17.30 val., Laižuvos sen., Duobgirių k., laukuose, degė javų kombaino „Dronningborg“ variklio skyrius, kuris gaisro metu išdegė.

 

Gaisrai atvirose teritorijose

Šiais metais javapjūtės sezono metu Mažeikių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos (toliau – Mažeikių PGT) ugniagesiai 4 kartus vyko gesinti degančių laukų. Gaisrų metu išdegė daugiau kaip 7 ha javų laukų ir ražienų. Mažeikių PGT VPPP pareigūnai primena, kad pagal LR ATPK 831 2 dalį, draudžiama deginti ražienas, taip pat nenupjautas ir nesugrėbtas (nesurinktas) žoles, nendres, javus ir kitas žemės ūkio kultūras. Už pažeidimus piliečiams gresia baudos nuo 57 iki 289 eurų, o pareigūnams – nuo 115 iki 347 eurų. Atsakomybė numatyta ir žemės savininkams, naudotojams bei valdytojams, kurie, pastebėję savo žemėje žolės, ražienų ar nesugrėbtų (nesurinktų) šiaudų gaisrą, nesiima priemonių jam užgesinti. Jiems galima skirti baudą nuo 28 iki 173 eurų, taip pat sumažinti tiesiogines išmokas už žemės ūkio naudmenų ir pasėlių plotus, kuriuose kilo gaisras.

Praėjusią savaitę buvo gauti 2 pranešimai ir apie degančius kombainus. Mažeikių PGT pareigūnai prašo gyventojus būti sąmoningus ir pasirūpinti pirminėmis gaisrų gesinimo priemonėmis. Vadovaujantis Bendrosiomis gaisrinės saugos taisyklėmis kiekvienas kombainas turi būti aprūpintas ne mažiau kaip dviem 4 kg gesintuvais ir 1 nedegiu audeklu.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode