Parama dėkojame




JAV nacionalinio saugumo patarėjas Michaelas Flynnas (Maiklas Flinas) paskelbė atsistatydinantis po žiniasklaidos pranešimų, kad jis klaidino prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) administracijos pareigūnus apie savo kontaktus su Rusijos ambasadoriumi Vašingtone.

Oficialiame atsistatydinimo laiške M.Flynnas pripažino, kad laikotarpiu iki D.Trumpo inauguracijos „neapdairiai suteikiau išrinktąjam viceprezidentui ir kitiems neišsamios informacijos apie savo pokalbius telefonu su Rusijos ambasadoriumi“.

M.Flynno pasitraukimas nepraėjus nė mėnesiui nuo D.Trumpo administracijos darbo pradžios tapo neįprastai ankstyvu sukrėtimu prezidento pagrindinių patarėjo rate. M.Flynnas buvo ištikimas D.Trumpo šalininkas per prezidento rinkimų kampaniją, bet jo ryšiai su Rusija kėlė susirūpinimą kitiems aukšto rango padėjėjams.

Jis ir pradžių teigė D.Trumpo patarėjams nesikalbėjęs su Rusijos pasiuntiniu apie Maskvai taikomas sankcijas per jųdviejų pokalbį telefonu valdžios perėmimu laikotarpiu. Viceprezidentas Mike'as Pence'as (Maikas Pensas), tikriausiai kliaudamasis paties M.Flynno pateikta informacija, viešai palaikė jo kandidatūrą į nacionalinio patarėjo postą.

Vėliau M.Flynnas pripažino Baltųjų rūmų pareigūnams, kad sankcijų klausimas galbūt buvo aptariamas per pokalbį su rusų ambasadoriumi Sergejumi Kisliaku.

D.Trumpas laikinuoju nacionalinio saugumo patarėjus paskyrė dimisijos generolą leitenantą Keitą Kelloggą (Kitą Kelogą), anksčiau dirbusį JAV Jungtiniame štabų vadų komitete, pranešė Baltieji rūmai.

Vašingtonas, vasario 14 d. (AP-AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode