Reikės:
3 kiaušinių
1 šaukšto cukraus
žiupsnio druskos
300 ml kefyro
250–280 g miltų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
30 g sviesto
1,5 banano
8–9 šaukštų šokoladinio riešutinio kremo
uogų patiekti
Tai mano Izabelė pasiprašė šių saldžių ir ypač sočių blynų. Abu su Jurgiu po du blynus suvalgė. Tokius blynus kepu tik per atostogas arba šventiniais savaitgaliais.
Gaminame: dubenyje kiaušinius išplakame su cukrumi. Supilame kefyrą ir išmaišome.
Kitame dubenyje miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska. Kefyro ir kiaušinių masę pilame į miltus ir maišome. Sviestą išlydome ir supilame į blynų tešlą. Išmaišome. Bananus plonai supjaustome griežinėliais ir atidedame.
Įkaitiname keptuvę su šlakeliu aliejaus ir liejame vieną didelį blyną. Dedame kupiną šaukštą šokoladinio kremo, atsargiai jį paskirstome ant blyno ir uždedame saujelę pjaustytų bananų. Užkrečiame dar tešlos, kad paslėptume kremą. Pakepame, apverčiame ir toliau kepame.
Kad neatšaltų, laikome iki 140 °C įkaitintoje orkaitėje. Patiekiame su uogomis.
Beatosvirtuve.lt