Reikės:
500 ml pieno (gali prireikti dar stiklinės)
100 g mielių
100 g ir dar 1 šaukštelio cukraus
10 kiaušinių trynių
100 g lydyto sviesto
1 kg kvietinių miltų (550)
juodųjų serbentų, vyšnių, slyvų uogienės įdarui
aliejaus kepti
cukraus pudros pabarstyti (nebūtina)
Smagų, kone visomis kalbomis kalbantį ir viską žinantį gidą Areką sutikome mūsų komandos kulinarinės kelionės po Lenkijos Trimiestį metu. Daug vaikščiojome, kalbėjomės ir žinoma, valgėme. Mums buvo naujiena, kad lenkų gaminamos pončkos tradiciškai prikemšamos rožių žiedlapių marmelado! Jų galima pargauti vietinėse spurginėse. Paprašytas, Arekas išdavė ir savo šeimos pončkų receptą. Jo šeimoje mielinė tešla tik vyrų reikalas. Tad išbandytas, išminkytas – purių, minkštų ir tikrų lenkiškų pončkų receptas jums.
Beatosvirtuve.lt