Areko pončkos arba džemu įdarytos mielinės spurgos

 

Reikės:

500 ml pieno (gali prireikti dar stiklinės)

100 g mielių

100 g ir dar 1 šaukštelio cukraus

10 kiaušinių trynių

100 g lydyto sviesto

1 kg kvietinių miltų (550)

juodųjų serbentų, vyšnių, slyvų uogienės įdarui

aliejaus kepti

cukraus pudros pabarstyti (nebūtina)

Smagų, kone visomis kalbomis kalbantį ir viską žinantį gidą Areką sutikome mūsų komandos kulinarinės kelionės po Lenkijos Trimiestį metu. Daug vaikščiojome, kalbėjomės ir žinoma, valgėme. Mums buvo naujiena, kad lenkų gaminamos pončkos tradiciškai prikemšamos rožių žiedlapių marmelado! Jų galima pargauti vietinėse spurginėse. Paprašytas, Arekas išdavė ir savo šeimos pončkų receptą. Jo šeimoje mielinė tešla tik vyrų reikalas. Tad išbandytas, išminkytas – purių, minkštų ir tikrų lenkiškų pončkų receptas jums.

Beatosvirtuve.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode