Sprogimas

Sporto šventė „Sedula“ 2015

Šeštadienį Sedos sporto komplekse šurmuliavo sporto šventė. Be lauko aikštelės treniruoklių atidarymo, vyko tradicinis futbolo turnyras Sedos taurei laimėti, krepšinio turnyras 3x3 ir draugiškos futbolo veteranų varžybos.

 

Atidarė aikštelę

 

Renginį vedė Sedos kultūros centro režisierius Gediminas Jokubauskas: „Šiemet jau 18-ąjį kartą vyksta futbolo ir krepšinio varžybos, kurias organizavo Sedos seniūnija, Sedos bendruomenė ir Sedos kultūros centras. Numatoma daug varžybų, todėl tikėkimės, kad nepritrūks jėgų ir noro bei gero oro.“

 

 

Į sceną iškilmingai įvežtos Sedos, Žemaitijos ir Lietuvos vėliavos, o šventės atidarymą vainikavo Sedos kultūros centro šokių kolektyvo „Mitrulis“ moterų šokių grupės padovanotas šokis.

 

Šventėje dalyvavusio Savivaldybės mero Antano Tenio teigimu, džiugu, kad tokia šventė Sedoje vyksta tiek daug metų: „Sediškiai – nuoširdūs ir darbštūs žmonės, o jaunimas yra pamėgęs sportą. Nuo senų laikų šiame miestelyje sportas užėmė ypatingą vietą: Sedos futbolo komanda kažkada buvo labai pajėgi. Ačiū organizatoriams už tokią šventę. Sportas – tai lyg tokia liga, kuria susirgę nesistenkite išsigydyti, o lauko treniruokliai reikalingi tam, kad čia lankytųsi žmonės.“

 

Savivaldybės mero pavaduotojos Irenos Macijauskienės teigimu, dalyvauti šioje šventėje malonu: „Tegul treniruokliai teikia Jums džiaugsmo. Sportuokite ir būsite sveiki, o kad būtumėte sveiki, sportuokite. Linkiu geros ir gražios šventės.“ Taip pat gražios šventės linkėjo ir Saviavaldybės administracijos direktorius Bronius Kryžius, o Seimo narys Kęstutis Bartkevičius atsiuntė linkėjimus.

 

Pasak Sedos seniūnijos seniūno Algirdo Grinkevičiaus, malonu matyti tiek daug dalyvių ir garbių svečių. Už lauko treniruoklius seniūnas padėkojo Savivaldybei ir palinkėjo gražios šventės bei geros nuotaikos.

 

Seimo Kaimo reikalų komiteto pirmininkas Bronius Pauža padėkojo pagrindiniam šventės organizatoriui Ričardui Zozai, kad kasmet vyksta tokia graži šventė, todėl palinkėjo gerų rezultatų: „Tokiose šventėse svarbu ne laimėjimai, bet pats dalyvavimas.“

 

Ūkininkų sąjungos pirmininkas Jonas Talmontas taip pat padėkojo organizatoriams ir palinkėjo gražios šventės.

 

Vienas iš organizatorių – R. Zoza – kreipėsi į žiūrovus ir sportininkus bei pažymėjo, kad tai pati seniausia sporto šventė rajone. Rajono merui R.Zoza dovanų įteikė ąsotį, o kitiems svečiams – puodelius.

 

Pasak Sedos parapijos klebono kunigo Modesto Ramanausko, sveikame kūne – sveika siela, o, apaštalo Pauliaus žodžiais tariant, lenktyniauti reikia pagarbiai. Dvasininkas pašventino treniruoklius.

 

Dalyvavo daug komandų

 

R. Zozos teigimu, šiemetinėje sporto šventėje dalyvavo daug komandų. Iš futbolo varžybose dalyvavusių keturių komandų nugalėtojų laurus nuskynė „Šarūnas“ iš Skuodo rajono, antrąją vietą pelnė Sedos „Sedula“, trečiąją – Tirkšlių „Pušynas“ ir ketvirtąją – „Bangelė“ iš Gargždų. Pasak R. Zozos, nauja šioje šventėje buvo tai, kad draugiškose futbolo varžybose susitiko veteranai: Sedos „Sedula“ su Kuršėnų „Kuršėnais“. Nors abiem komandoms netrūko azarto, susitikimas baigėsi lygiosiomis.

 

Buvo išrinkti geriausi žaidėjai. Geriausiu vartininku pripažintas Tadas Aleksandravičius iš „Sedulos“; geriausiu gynėju – Jonas Bertulis iš Skuodo rajono „Šarūno“ komandos; geriausiu saugu – Šarūnas Monstavičius iš Tirkšlių „Pušyno“ ir geriausiu puolėju – Marius Šluta iš Sedos „Sedulos“. Absoliučiai geriausiu žaidėju tapo Tomas Jonušas iš „Šarūno“ komandos (Skuodo r.). Taip pat už nuopelnus Sedos futbolui apdovanotas buvęs „Sedulos“ futbolo komandos žaidžiantis treneris Jurijus Stupakovas.

 

      Krepšinio turnyras vyko trijose amžiaus grupėse. Iš keturių komandų iki 16 metų pirmąją vietą laimėjo „Buliai“ iš Mažeikių, antrąją – Sedos „Seduliukai“ ir trečiąją – „Malačiai“ taip pat iš Sedos. Grupėje nuo 16 iki 40 metų dalyvavo 16 komandų. Nugalėtojais tapo „Narvydžiai“ iš Skuodo rajono, antrąją ir trečiąją vietas pasidalino sediškės komandos – „Seda“ ir „Sedula“. Senjorų grupėje nepralenkiami buvo „Balsiai“, antrąja vieta tenkinosi „Impeka“, trečiąja – „Venta“ ir ketvirtąja – „Seda“.

 

      Tritaškių metime nugalėjo „seduliukas“ Rytis Songaila.

 

      Po varžybų koncertavo „Lietuvos talentų“ nugalėtojas Marius ir grupė iš Telšių „Red Band“.

 

Valerija KVEDARAITĖ

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode