Sprogimas

LFF pritarė įstatų pokyčiams, tarp jų – ir dėl nepriekaištingos reputacijos

lffLietuvos futbolo federacija (LFF) trečiadienį neeilinėje konferencijoje Kaune pritarė naujiems įstatams, tarp kurių ir kriterijai dėl nepriekaištingos reputacijos valdymo organų nariams.

Už pokyčius balsavo 83 delegatai, du susilaikė.

„Tą, ką buvome įsipareigoję prieš Seimo narius, prieš futbolo bendruomenę, tas šiandien ir buvo įvykdyta“, – žurnalistams spaudos konferencijoje sakė LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

Jis teigė besitikintis, kad LFF priimti sprendimai galiausiai užbaigs diskusijas dėl tiesioginio valdymo.

„Jei nepabaigs, mes tada nelabai suprantame, kokie buvo galutiniai tikslai“, – sakė LFF prezidentas Tomas Danilevičius.

Pasak jo, visos politikų keltos sąlygos buvo įgyvendintos: tiek dėl nepriekaištingos reputacijos, tiek dėl klubų įtraukimo, tiek dėl valdymo organų demokratinio rinkimo.

E. Stankevičius teigė, kad LFF šiuo metu yra „pavyzdinė sporto federacija Lietuvoje“, išsikėlusi aukščiausius skaidrumo reikalavimus. Jis pabrėžė dėl to šiuo metu besitikintis didesnio valdžios finansavimo federacijai.

Nepriekaištinga reputacija, pokyčiai struktūroje

Naujuose įstatuose numatyta, kad LFF prezidentas, Vykdomojo komiteto nariai ir nepriklausomų LFF komitetų (rinkimų, revizorių, teisinių organų) pirmininkai, jų pavaduotojai ir nariai negalės būti pripažinti kaltais „dėl nusikalstamos veikos“.

LFF konferenciją sudarys 32 nariai: 10 apskričių, aštuoni A lygos ir šeši Pirmos lygos klubai bei aštuonios šakinės asociacijos – Salės ir paplūdimio futbolo asociacija, Moterų futbolo asociacija, Masinio futbolo asociacija, Vaikų ir jaunių ugdymo futbolo asociacija, Futbolo žaidėjų sąjunga, Futbolo techninio vystymo asociacija, Futbolo teisėjų asociacija, Studentų futbolo lyga.

Kiekvienas iš narių turės po du balsus, tad realiai dalyvių skaičius sieks 64 žmones.

LFF Vykdomąjį komitetą, kuris bus tiesiogiai renkamas Konferencijoje, sudarys 16 narių: aštuonių apskričių atstovai, trijų šakinių asociacijų – Lietuvos moterų asociacijos, Lietuvos salės ir paplūdimio futbolo asociacijos bei Lietuvos vaikų ir jaunimo ugdymo futbolo asociacijos – atstovai, po vieną A lygos, Pirmos lygos, vieno A lygos klubo atstovą, LFF prezidentas ir nepriklausoma moteris.

Ta tokia sąvoka gal nelabai tiksliai skamba, bet nepriklausoma moteris gali būti moteris, dirbanti futbole: teisėja, trenerė, nuo futbolo klubo atstovė ir taip toliau“, – sakė E. Stankevičius.

Naujieji LFF valdymo organai, jau atsižvelgiant į naujuosius įstatus, turėtų būti išrinkti iki balandžio pabaigos.

Tiesioginis valdymas

LFF įstatų pakeitimų ėmėsi Seimui grasinant federacijoje įvesti tiesioginį valdymą. Laikinojo įstatymo projektą parengė Seimo nariai Mykolas Maujauskas ir Laurynas Kasčiūnas.

Pristatydamas šį teisės aktą, M. Majauskas rugsėjį sakė, kad LFF turi veikti „be kriminalinio pasaulio atstovų“.

UEFA ir FIFA atstovai anksčiau perspėjo, kad tiesioginis LFF valdymas reikštų nacionalinės rinktinės ir šalies klubų suspendavimą tarptautiniuose turnyruose.

Dėl nepriekaištingos reputacijos reikalavimo praėjusią savaitę iš pareigų pasitraukė praeityje teistas Tauragės apskrities futbolo federacijos (TAFF) vadovas Arūnas Pukelis.

Vis dėlto jis tebelieka Tauragės „Tauro“ dalininku, per kurį tapo ir vienu iš Vaikų bei jaunių ugdymo futbolo asociacijos (LVJUFA) steigėjų.

Ši asociacija gavo vietą valdymo organuose – tiek LFF konferencijoje, tiek Vykdomajame komitete.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode