Parama dėkojame




Lietuvos ekologiniu žemės ūkiu domisi vokiečiai

Šių metų vasario 15 – 18 d. Niurnberge, Vokietijoje vyko tarptautinė ekologiškų maisto produktų ir prekybos paroda bei kongresas BIOFACH 2017. Lietuvai parodoje ir kongrese atstovavo ekologinės gamybos  sertifikavimo ir kontrolės įstaigos VšĮ „Ekoagros“, Žemės ūkio ministerijos atstovai, ekologiškus maisto produktus gaminančios įmonės bei ūkininkai.

Lietuvos stende apsilankė Vokietijos Meklenburgo Priešakinės Pomeranijos žemės ūkio, aplinkosaugos ir vartotojų apsaugos ministras, kuris domėjosi ekologiniu žemės ūkiu ir gamyba Lietuvoje, tendencijomis  bei parama Lietuvos ūkininkams, užsiimantiems ekologine žemės ūkio gamyba.

Ministras dr. Till Backhaus ir Žemės ūkio ministerijos atstovai pasidžiaugė ir darniu tarpinstituciniu bendradarbiavimu įgyvendinant projektą „BalticEco“, kurį vykdo Lietuvos, Latvijos ir Estijos žemės ūkio ministerijos, Vokietijos Meklenburgo Priešakinės Pomeranijos žemės ūkio, aplinkosaugos ir vartotojų apsaugos ministerija ir susijusios institucijos. Keitimasis gerąja patirtimi leidžia visiems tobulėti. Vokietijos Meklenburgo Priešakinės Pomeranijos žemė pasekė gražiu Lietuvos pavyzdžiu ir 2016 m. išrinko geriausią ekologišką produktą, inovatyviausią ekologinį ūkį ir geriausią specializuotą ekologinį ūkį.

ŽŪM informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode