VMG šalia Klaipėdos atidarė didžiausią Baltijos šalyse Pramonės inovacijų parką

vmgLietuvos investicijų grupė VMG (buvusi Vakarų medienos grupė) oficialiai atidarė daugiau nei 30 mln. eurų kainavusį didžiausią ir moderniausią Baltijos šalyse pramonės inovacijų parką „VMG Technics R&D Park“ Klaipėdos rajone.

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sako, kad inovacijų parkas didins šalies konkurencingumą, skatins verslo ir mokslo bendradarbiavimą, sukurs aukštos pridėtinės vertės darbo vietų.

„Mes, Lietuva, nesam ir nebebūsim pigios darbo jėgos šalimi, esame žinių ekonomika. Savo turtą, vertę, pinigus, gerovę kuriame iš savo proto“, – parko atidarymo renginyje sakė A. Armonaitė.

„Tiriamosiomis-mokslinėmis erdvėmis galės naudotis pramonės pažanga suinteresuotos kompanijos, Lietuvoje ir užsienyje veikiantys technologijų universitetai, su kuriais jau dabar vystomi bendri projektai“, – pranešime sakė parką vystančios „VMG Technics“ vadovas Mantas Leknius.

Jo teigimu, kuriant parką „VMG Technics“ užmezgė ryšius su pasauliniais pramonės lyderiais ABB, „Siemens“, „Beckhoff“, „Lenze“ ir kitais.

„Čia planuojama apjungti visą pramonės technologijų kūrimo grandinę po vienu stogu, kurti technologinius sprendimus, skirtus Baltijos, Skandinavijos, JAV, Japonijos, Australijos bei kitų šalių pramonės lyderiams“, – pranešime teigė VMG.

Anot jos, parke jau veikia inžinerinių robotizacijos, automatizacijos, dirbtinio intelekto sprendimų kūrimo ir gamybos padaliniai, gaminamos štampuotos detalės ir sudėtingos metalo konstrukcijos.

Pastato plotas siekia 21 tūkst. kv. metrų, iš kurių 15,6 tūkst. kv. metrų – gamybos ir sandėliavimo patalpos, 5,4 tūkst. kv. metrų – biuras ir techninės patalpos, viešos erdvės, 400 kv. metrų – mokymo erdvė su pramonės inovacijų laboratorija, kuria galės naudotis kitos bendrovės bei Lietuvos ir užsienio technologijų universitetai.

Naujajame inovacijų parke Dirvupių kaime, greta automagistralės Vilnius-Klaipėda, dirbs per 250 žmonių.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija šiam parkui yra suteikusi stambaus investicinio ir valstybei svarbaus projekto statusą.

2021 metų pabaigoje „Citadele“ ir Šiaulių bankai parko statybai lygiomis dalimis paskolino 21,7 mln. eurų. Tuo metu VMG teigė, kad bendra projekto vertė sieks 50 mln. eurų

VMG grupės įmonėse Lietuvoje ir Lenkijoje iš viso dirba apie 3 tūkst. darbuotojų. 90 proc. kompanijos produkcijos eksportuojama į daugiau nei 40 pasaulio šalių.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

 

 

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode