Parama dėkojame




Mažeikiuose vyko neįgaliųjų sporto šventė

nri5Rugpjūčio 6-ąją į Mažeikių paplūdimio poilsio ir sporto aikštyną aštuntą kartą Mažeikių cerebrinio paralyžiaus asociacija kvietė neįgaliuosius ne tik iš Mažeikių rajono, bet ir iš kitų rajonų – Akmenės, Vilniaus, Šiaulių. Čia vyko Mažeikių rajono žmonių su neįgalia sporto šventė „Iššūkis sau ir tau“.

Su sportu – bendrystė, draugystė

Pradėdama šventę Mažeikių cerebrinio paralyžiaus asociacijos pirmininkė Zofija Valatkienė pasidžiaugė, kad, nepaisant permainingų orų, susirinko didelis būrys sporto entuziastų. Pasak organizatorės, vieni jų aktyviai dalyvauja sporto varžybose, kiti – sirgaliai, pagalbininkai, bet visus juos jungia bendrystės ir draugystės dvasia. Žinoma, didžiausia padėka tarta ir šventės rėmėjams.

 

Šventės dalyviams sportinio entuziazmo, geros emocijų kupinos dienos, nuoširdaus bendravimo linkėjo Mažeikių r. savivaldybės merė Rūta Matulaitienė. Sveikinimo žodį tarė iš kitų miestų atvykusių komandų atstovai, Mažeikių rajono maltiečiai.

Sportines aistras vainikavo apdovanojimai

Tradicijos lieka tradicijomis, tad į sporto rungčių – smiginio, integruoto krepšinio, baudų metimo, bėgimo triračiais, rankų lenkimo, bočios, šaškių – startą visi keliavo tik po apšilimo mankštos, kurią vedė asociacijos narė Jurgita. Šiemet varžybos pasipildė hantelio kėlimo rungtimi. Kartu su neįgaliaisiais rungtyse dalyvavo ir juos atlydėję asmenys.

nei1Pasiilgusiems intelektualaus žaidimo – viktorina, kuriai jau daug metų diriguoja Jolanta. Pasidžiaugus, kad būrys protą pamiklinti nemažėja, porai nuolatinių dalyvių įteikti specialūs ištikimiausio žaidėjo prizai. Beje, visi prizai viktorinai – Mažeikių cerebrinio paralyžiaus asociacijos centro lankytojų rankomis pagaminti.

Mažieji šventės dalyviai ne tik pramogavo ant batuto, bet ir varžėsi, kas greičiau užlips į viršų ir nusileis. Žinoma, ir jiems atiteko kam drąsiausio, kam vikriausio prizai. Nuotaikai sugesti neleido Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos Mažeikių rajono filialo ansamblis „Gyvenimo tango“. O išalkusiųjų laukė gardūs pietūs.

Taikliausios rankos, stipriausių, greičiausių sportininkų laukė apdovanojimai – pirmų, antrų ir trečių vietų taurės bei medaliai. Specialūs prizai įteikti perspektyviausiam mažajam krepšininkui, šventės organizatoriams. Iš viso išdalintos 75 taurės ir 123 medaliai.

Tiek varžybų metu, tiek teikiant nugalėtojams taures bei medalius tvyrojo toks nuoširdus azartas, toks nesumeluotas džiaugsmas ir pasididžiavimas savo pergale – „AŠ galiu ir AŠ galiu, AŠ tikrai galiu“.

Pelnyti prizai čempionate

Baigiantis šventei, pirmininkė pasidžiaugė, kad savanorių gretos nemažėja, o kai kurie pagalbininkai su šia švente nuo pirmųjų metų. Sulaukta nemažai jų ir šiemet – tai renginio vedėjas Laurynas, rungčių teisėjai, padėjėjai, slaugytoja. Pasidžiaugta ir neseniai iš Klaipėdos Žmonių, turinčių negalią, vasaros sporto festivalio parsivežtomis pergalėmis, kur vyko 3-asis Lietuvos bėgimo su triračiais (Frame Running) čempionatas. Ingrida Grišiūtė – pelnė pirmą ir trečią vietas, Marius Urbonas – pirmą ir antrą vietas.

Geras pavyzdys – užkrečiantis. Taip ir su neįgaliųjų sporto švente. Asociacijos pirmininkė prisimena, kad idėją rengti neįgaliesiems sporto šventę Lietuvos triračių sporto asociacija, pasak Zofijos, „nukopijavo“, gerąja prasme, iš Mažeikiuose vykusios neįgaliųjų sporto šventės.

Šventės pasiektus tikslus geriausiai apibendrina Mažeikių cerebrinio paralyžiaus asociacijos iškeltas šūkis: „Tik būdami linksmi, sveiki, aktyvūs ir spinduliuojantys gerą energiją, būsime pati geriausia dovana savo artimiesiems, bendruomenei, visatai...“

Mažeikių rajono neįgaliųjų sporto šventė „Iššūkis sau ir tau“ finansuojama LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo 2023–2025 metų veiksmo plano 2.1.1.1. priemonės „Stiprinti bendruomeninę veiklą savivaldybėse“ lėšomis.

23-254

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode