Parama dėkojame




Vatikano atstovas JTO: daryti viską, kad būtų nutraukta karo tragedija

darytiŠventojo Sosto nuolatinis stebėtojas Jungtinių Tautų Organizacijos Niujorke arkivyskupas Gabriele Caccia dalyvavo ir pasakė kalbą antradienį, liepos 18 d., vykusiame plenarinės asamblėjos posėdyje, skirtame padėčiai rusų laikinai okupuotose Ukrainos teritorijose.

Šventasis Sostas ir toliau atidžiai seka padėtį Ukrainoje, reiškia susirūpinimą dėl kraujo praliejimo, kartoja prašymą nutildyti ginklus, ragindamas visus tarptautinės bendruomenės narius ir politinius tautų vadovus daryti viską, kas įmanoma, kad karas būtų nutrauktas. Nuncijus pakartojo neseniai pasakytus popiežiaus Pranciškaus žodžius, kad karas Ukrainoje, kaip ir visi karai, yra visiška katastrofa tautoms ir šeimoms, vaikams ir seneliams, žmonėms, priverstiems palikti savo šalį, miestams ir kaimams, taip pat kūrinijai, kaip matėme po Naujosios Kachovkos užtvankos sugriovimo.

Šventasis Sostas, dėkodamas pabėgėlius priėmusioms ir perkeltuosius asmenis Ukrainos viduje remiančioms valstybėms, prašo, kad ir toliau būtų teikiama humanitarinė parama, kol visi žmonės galės saugiai grįžti į savo namus. Šventasis Sostas taip pat ragina dėti visas pastangas, kad būtų užtikrintas greitas šeimų, išskirtų dėl dabartinio smurto Ukrainoje, susijungimas, užtikrinant, kad visų pirma būtų rūpinamasi vaikų gerove.

Tarptautinė bendruomenė neturi susitaikyti su karu, bet turi visų bendromis pastangomis siekti taikos, sakė Šventojo Sosto atstovas, atkreipdamas dėmesį, kad būtent dėl to  popiežius Pranciškus kardinolui Matteo Zuppi patikėjo atsakomybę vadovauti misijoms, kurių tikslas – išklausyti ir skatinti humanitarinius gestus, galinčius nukreipti taikos keliu. Kaip ragina popiežius Pranciškus, reikia skubiai panaudoti visas diplomatines priemones, taip pat ir tas, kurios iki šiol nebuvo naudotos, kad ši baisi tragedija būtų nutraukta. (jm / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode