Parama dėkojame




UNICEF pristatė papildomas vakcinas Ukrainai

papildomasNuo karo pradžios Ukrainoje užregistruotas susirgimų tymais padidėjimas. 

Jungtinių Tautų vaikų fondas (UNICEF) perdavė Ukrainai 657 000 kombinuotų vakcinų  nuo tymų, kiaulytės ir raudonukės, taip prisidėdamas įveikiant padidėjusią karo sukeltų infekcijų riziką ir padėdamas įgyvendinti Ukrainos nacionalinę vakcinacijos programą.

Nuo karo pradžios Ukrainoje užregistruotas susirgimų tymais padidėjimas. Priežastis – žmonių perpildytos patalpos tokiose erdvėse kaip prieglaudos per oro antskrydžius. Ukrainos sveikatos viceministras epidemiologas Ihoris Kuzinas pabrėžė, kad ministerija, bendradarbiaudama su UNICEF ir PSO, vykdo plačias kampanijas, siekdama užkirsti kelią tymų protrūkiui šalyje.

„Visą vasarą bendromis partnerių pastangomis regionuose bus skiepijami vaikai, kurie praleido vieną ar du skiepus“, – patvirtino Kuzinas, primindamas riziką, kurią tokia liga gali kelti pačiai jauniausiai gyventojų daliai. „Užsikrėtęs vaikas gali ją perduoti vidutiniškai septyniems neskiepytiems vaikams iki simptomų atsiradimo“, – apibendrino Kuzinas.

Jarno Habicht, PSO atstovas Ukrainoje, pasakojo kaip jų organizacija kartu su partneriais, dirba, kad vakcinos būtų prieinamos visiems. Viena iš daugelio iniciatyvų – tai sąmoningumo didinimo kampanijų rėmimas visoje šalyje ir įvairių mokymų sveikatos priežiūros darbuotojams organizavimas. PSO taip pat Sveikatos apsaugos ministerijai perdavė autobusus, kuriuos mobilios medicinos komandos atokiose kaimo vietovėse naudoja skiepams nuo tymų, COVID-19, stabligės ir difterijos.

(DŽ/Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode