Parama dėkojame




Tikėjimo mokymo dikasterijos paaiškinimas dėl mirusiųjų pelenų

kapaiTikėjimo mokymo dikasterija atsakė į Bolonijos arkivyskupo kardinolo Matteo Zuppi pateiktus du klausimus, susijusius su kremuojamų mirusiųjų pelenų saugojimu.

Kardinolas klausė, ar, nepažeidžiant kanonų teisės kodekso draudimo išbarstyti mirusiojo pelenus, galima įsteigti apibrėžtą ir nuolatinę vietą, kurioje kartu (kaip bendrame kape) būtų kaupiami ir saugomi pakrikštytų mirusiųjų pelenai. Taip pat ar galima leisti šeimai dalį mirusio šeimos nario pelenų laikyti mirusiojo istorijai reikšmingoje vietoje?

Atsakydama į pirmąjį klausimą dikasterija patvirtino, kad galima įsteigti apibrėžtą ir nuolatinę šventą vietą, skirtą kartu saugoti mirusių pakrikštytųjų pelenus, tačiau nurodant kiekvieno iš jų asmens duomenis, kad būtų išsaugotas asmeninis atminimas.

Teigiamai atsakoma ir antrąjį klausimą. Su sąlyga, kad bus išvengta bet kokio panteistinio, natūralistinio ar nihilistinio nesusipratimo ir kad mirusiojo pelenai bus saugomi šventoje vietoje, bažnytinė vyresnybė, laikydamasi galiojančių civilinių normų, gali apsvarstyti ir įvertinti šeimos prašymą tinkamai saugoti mažą giminaičio pelenų dalį mirusiojo istorijai reikšmingoje vietoje.

Budas.lt nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode