Parama dėkojame




STT: trys autobusų ir vilkikų techninės apžiūros stotys privilegijuojamos

automobVilniuje, Kaune ir Klaipėdoje veikiančios autobusų ir krovininių automobilių techninės apžiūros stotys yra nepagrįstai privilegijuojamos, techninė apžiūra jose gali būti atliekama neobjektyviai, pareiškė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).  

Anot STT, šios stotys įrengtos atskirų įmonių teritorijoje ir aptarnauja tik šias įmones: Klaipėdos rajono krovinių gabenimo įmonėje „Vlantana“, bendrovėse „Vilniaus viešasis transportas“ ir „Kauno autobusai“.

 

„Įvertinus teisinį reglamentavimą nustatyta, kad teisės aktai nenumato tokių techninės apžiūros stočių, aptarnaujančių išimtinai tik tam tikrą subjektą, įrengimo ir veikimo galimybės“, – pranešime teigė STT.

Antikorupcinio vertinimo metu nustatyta, kad šios bendrovės pirmo patikrinimo metu nustato kur kas geresnius rezultatus nei bendras šalies vidurkis.

Taip pat nustatyta, kad „Vilniaus viešojo transporto“ ir „Kauno autobusų“ stotyse atliekama ne tik autobusų, bet ir lengvųjų, krovininių automobilių, priekabų – techninė apžiūra.

Be to, pasak STT, privaloma stebėti techninės apžiūros patalpas vaizdo kameromis, tačiau teisės aktai nenumato šių įrašų išsaugojimo termino: „Tai, STT vertinimu, neužtikrina pakankamo techninę apžiūrą vykdančių subjektų veiklos skaidrumo“.

Budas.lt nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode