Paaiškėjo Šviečiamosios gyvulininkystės programos dalyviai

Šimtas Lietuvos ugdymo įstaigų – Šviečiamosios gyvulininkystės programos dalyvių – jau atrinkti.

Šviečiamoji gyvulininkystės programa, skirta paskatinti vaikus ir jaunimą domėtis gyvulininkyste, startavo praėjusiais mokslo metais. Buvo sukurta analogų Lietuvoje neturinti programa, kuria siekta užpildyti žinių apie gyvulininkystę spragas. Ji parengta trims skirtingoms amžiaus grupėms – darželinukams (I modulis), pradinukams (II modulis) ir 5–8 klasių mokiniams (III modulis) – pritaikyta mokomoji medžiaga bei metodinė medžiaga pedagogams.

Įgyvendinant programą vaikai ir jaunimas bus supažindinti su visomis Lietuvoje paplitusiomis tradicinėmis gyvulininkystės šakomis: pienine ir mėsine galvijininkyste, kiaulininkyste, paukštininkyste, arklininkyste, avininkyste, ožkininkyste, kailine žvėrininkyste, triušininkyste ir bitininkyste, jų produktais. Taip pat vaikai daugiau sužinos apie saugomas senąsias Lietuvos ūkinių gyvūnų veisles, gyvulininkystės specialistų rengimą, darbo šioje srityje galimybes.

Atrinktos įstaigos organizatorių lėšomis bus aprūpintos mokomąja medžiaga ir priemonėmis, kuriomis pasinaudodamos turės savarankiškai organizuoti vaikų ir jaunimo švietimo užsiėmimus (pamokėles, konkursus, viešinimą ir kt.).

Organizatorių lėšomis bus suorganizuota  gyva pažintis su gyvulininkyste – išvykos į ūkininkų ūkius, mokslo ir studijų institucijas, kuriose laikomi ūkiniai gyvūnai (eksperimentiniai ūkiai, laboratorijos, Lietuvos ūkinių gyvūnų genetinių išteklių apsaugos koordinavimo centras ir kt.). Patiems mažiausiems programos dalyviams mažųjų gyvulėlių parodėlės atvyks į darželius.

Šviečiamoji veikla vyks iki 2017/2018  mokslo metų pabaigos.

Su patvirtintais Programos dalyviais susisieks Programos „Leader“ ir žemdirbių mokymo metodikos centro darbuotojai ir suteiks jiems metodinę medžiagą bei priemones, reikalingas vykdyti programos veiklas.

ŽŪM informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode